Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕλλάδα και Ιαπωνία προωθούν την απευθείας αεροπορική σύνδεση Τόκιο – Αθήνας

Ελλάδα και Ιαπωνία προωθούν την απευθείας αεροπορική σύνδεση Τόκιο – Αθήνας

Στην ενθάρρυνση πρωτοβουλιών του ιδιωτικού τομέα για το “άνοιγμα” απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Τόκιο – Αθήνας, θα προχωρήσουν οι αρμόδιες κυβερνητικές αρχές Ελλάδας και Ιαπωνίας. Αυτό συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε […]

Στην ενθάρρυνση πρωτοβουλιών του ιδιωτικού τομέα για το “άνοιγμα” απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Τόκιο – Αθήνας<...>, θα προχωρήσουν οι αρμόδιες κυβερνητικές αρχές Ελλάδας και Ιαπωνίας.

Αυτό συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος με τον Ιάπωνα ομόλογο του Satoshi Iwarnura, υφυπουργό Μεταφορών, Τουρισμού, και Διεθνών Υποθέσεων, στο Τόκιο, δεύτερο σταθμό μετά την Αυστραλία, της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί.

Στη συνάντηση, που έγινε στο υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας, τονίσθηκε όπως και στις επίσημες επαφές και συνομιλίες που προηγήθηκαν στην Αυστραλία, ότι η απευθείας αεροπορική σύνδεση θα εξασφαλίσει προϋποθέσεις ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των δύο χωρών. Ειδικά από την Ιαπωνία προς την Ελλάδα, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη τουριστικών πακέτων, που θα περιλαμβάνουν κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά και επισκέψεις στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των Ιαπώνων καταναλωτών – τουριστών.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 θα σηματοδοτήσουν μια δυναμική αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Ιαπωνία προς την Ελλάδα, όπως σημειώθηκε. Ο κ. Γεωργακόπουλος επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η ελληνική πλευρά σε θέματα που αφορούν στην ασφάλεια των επισκεπτών στη χώρα μας, που όπως είπε θα βρίσκεται στο μέγιστο βαθμό κατά την περίοδο τέλεσης των αγώνων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα θέματα της υποδομής, τόσο σε επίπεδο τουριστικών καταλυμάτων, όσο και γενικότερα στο νέο “πρόσωπο” των Ολυμπιακών πόλεων και ιδιαίτερα της Αθήνας με τα μεγάλα έργα, που όπως τόνισε, θα έχουν εγκαίρως ολοκληρωθεί.

Στα θέματα αυτά, με την συμπλήρωση των προτεραιοτήτων της ελληνικής τουριστικής πολιτικής και ιδιαίτερα της απόφασης για την ανάπτυξης των θεματικών ενοτήτων στον ελληνικό τουρισμό, αναφέρθηκε ο κ. Γεωργακόπουλος σε συνάντηση που είχε και με τους εκπροσώπους των σημαντικότερων Ιαπωνικών επιχειρηματικών – ταξιδιωτικών Ομίλων, που διοργανώθηκε από το Γραφείο Τουρισμού ΕΟΤ Ιαπωνίας.

Στη συνάντηση, που έγινε παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδας στο Τόκιο Κυριάκου Ροδουσάκη, του κ. Arai, αντιπροέδρου του, του Ιαπωνικού Οργανισμού Τουρισμού και του κ. Ishii προέδρου του JATA (Japan Association of Travel Agents) και στη οποία πήραν μέρος οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών – ταξιδιωτικών Ομίλων που έχουν ορισθεί από την Ιαπωνική Ολυμπιακή Επιτροπή να διοργανώσουν τα τουριστικά πακέτα “Αθήνα 2004” με εισιτήρια για τους αγώνες, καθώς και εκπρόσωποι αεροπορικών εταιριών της Ιαπωνίας, επισημάνθηκε το ενδιαφέρον που υπάρχει για επισκέψεις Ιαπώνων στην Ελλάδα και αναγνωρίσθηκε από όλους ότι η απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών θα δώσει σημαντική ώθηση στον τουρισμό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024