Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕλλιπής η απάντηση του Πρωτόπαπα για τα δημοσιεύματα της The Guardian

Ελλιπής η απάντηση του Πρωτόπαπα για τα δημοσιεύματα της The Guardian

Σχετικά με τα προχθεσινά δημοσιεύματα της αγγλικής εφημερίδας The Guardian για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας απάντησε ότι «όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά συμφέροντα που συνδέονται και με τους Ολυμπιακούς αγώνες και με τα θέματα της ασφάλειάς τους….

Σχετικά με τα προχθεσινά δημοσιεύματα της αγγλικής εφημερίδας The Guardian για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας απάντησε ότι<...> «όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά συμφέροντα που συνδέονται και με τους Ολυμπιακούς αγώνες και με τα θέματα της ασφάλειάς τους. Και εξ΄ αιτίας αυτών των συμφερόντων ίσως βλέπουμε κατά καιρούς τέτοια δημοσιεύματα. Αυτά εξυπηρετούν κάποιους. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι θα έχουμε τους καλύτερους και ασφαλέστερους Ολυμπιακούς αγώνες που έγιναν ποτέ. Και αυτό νομίζω ότι μπορούμε να το εγγυηθούμε με τη δουλειά μας που συνεχίζεται και θα συνεχίζεται. Και βέβαια να θυμίσω ότι στο θέμα του σχεδιασμού του συστήματος της ασφάλειας συμμετείχαν 7 χώρες. Αυτό έχει μεγάλη σημασία».

Η απάντηση όμως του κ. Πρωτόπαπα φαίνεται ελλιπής αφού δεν κατονομάζει τα `συμφέροντα` και δεν μας εξηγεί πως οι δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα, και ήταν άκρως προσβλητικές για την χώρα μας, έγιναν από τον κ. Peter Ryan, ο οποίος είναι επίσημος συνεργάτης της ελληνικής κυβέρνησης και έχει προσληφθεί ως σύμβουλος για θέματα ασφάλειας, στη θέση του Προϊσταμένου Ασφάλειας της `Αθήνα 2004`.

Πώς λοιπόν αυτά τα `συμφέροντα` μπορούν να εκφράζονται από ανθρώπους που συνεργάζονται με την ελληνική κυβέρνηση, πληρώνονται από αυτή και έχουν προσληφθεί για ένα και μόνο λόγο, να αναπτύξουν πρόγραμμα ασφάλειας με στόχο την καλύτερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων;

Ποια είναι `η δουλειά μας` στην οποία αναφέρεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και στην οποία θα στηριχθεί η ασφάλεια των Αγώνων και από ποιους σχεδιάζεται, αν ο επίσημος σύμβουλος ασφάλειας κ. Peter Ryan πιστεύει όπως δήλωσε ότι υπάρχει άκρα μυστικότητα, ελλιπής ενημέρωση και διακίνηση των πληροφοριών, ανεκπαίδευτο προσωπικό, και έλλειψη ηλεκτρονικού και εξειδικευμένου εξοπλισμού;

Πως ο κ. Peter Ryan έχει αποδεχτεί τη θέση του Προϊσταμένου Ασφάλειας στην `Αθήνα 2004`, και συνεχίζει να την έχει, και δηλώνει ουσιαστικά ότι δεν μπορεί να φέρει εις πέρας την αποστολή του;

Μάλλον αυτά τα ερωτηματικά θα έπρεπε να απαντήσει ο κ. Πρωτόπαπας και όχι να μας καθησυχάσει ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε παρόμοια δημοσιεύματα που προέρχονται από τα `συμφέροντα` που όλοι ξέρουμε!

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024