Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΈμφαση στην τουριστική ανάπτυξη της Βορείου Ελλάδας ανεξάρτητα από την Expo 2008

Έμφαση στην τουριστική ανάπτυξη της Βορείου Ελλάδας ανεξάρτητα από την Expo 2008

O υπουργός Ανάπτυξης Aκης Τσοχατζόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 19ης Philoxenia, επικεντρώθηκε στην ανάπτυξης της Βορείου Ελλάδας και μάλιστα έδωσε τη διαβεβαίωση ότι ο σχεδιασμός των έργων και υποδομών που προβλέπονται…

O υπουργός Ανάπτυξης Aκης Τσοχατζόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 19ης Philoxenia, επικεντρώθηκε στην ανάπτυξης<...> της Βορείου Ελλάδας και μάλιστα έδωσε τη διαβεβαίωση ότι ο σχεδιασμός των έργων και υποδομών που προβλέπονται και απαιτούνται στη Θεσσαλονίκη για την πραγματοποίηση της παγκόσμιας έκθεσης Expo 2008, θα γίνει πράξη ανεξαρτήτως της έκβασης- όσον αφορά την υποψηφιότητά μας- της ψηφοφορίας τον Δεκέμβριο του 2004 στο Παρίσι. “Θέλουμε η ΕΧΡΟ να λειτουργήσει ως μέσο επιτάχυνσης της υλοποίησης των έργων υποδομής αλλά και ανάπτυξης του τουριστικού προφίλ της περιοχής”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Τσοχατζόπουλος στο περιφερειακό τμήμα της Χάρτας Σύγκλισης που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες περιλαμβάνεται το σύνολο των έργων και υποδομών που προβλέπονται και απαιτούνται για το 2008.

“Η νομοθετική ρύθμιση όλου του πακέτου υποδομών για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία θα είναι η πολιτική απάντηση στο πόσο εγγυάται τελικά η κυβέρνηση για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος και αυτό θα επακολουθήσει στις αρχές της επόμενης χρονιάς”, ανέφερε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Εξάλλου, υπουργός ανέπτυξε τους άξονες επάνω στους οποίους πρόκειται να στηριχθεί η τουριστική εξόρμηση της χώρας μας, που συζητήθηκε προχθές στη διυπουργική και παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα. Αναφερόμενος στους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους της νέας πολιτικής για τον τουρισμό έδωσε έμφαση στο σκέλος της ποιότητας σε όλες τις μορφές τουρισμού – παραδοσιακού ή εναλλακτικού – καθώς και στην ανάγκη επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ανέφερε επίσης ότι τίθεται ο ποσοτικός στόχος αύξησης του ρεύματος των τουριστών στη χώρα μας μέχρι το 2008 σε 20 εκατομμύρια τουρίστες, καθώς επίσης η αύξηση της μέσης κατά κεφαλήν δαπάνης σε 1000 ευρώ, έναντι περίπου 780 ευρώ που καταναλώνει ο κάθε τουρίστας σήμερα.

Περαιτέρω, αναφέρθηκε στην ίδρυση Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Βόρειας Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας ότι το σχετικό προεδρικό διάταγμα τελεί υπό επεξεργασία και εντός του επόμενου εξαμήνου θα έχει ολοκληρωθεί, ενώ η λειτουργία της Σχολής αναμένεται ξεκινήσει τον του 2004.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας τουριστικής περιουσίας, δίνοντας έμφαση στο σκέλος που αφορά στην αξιοποίηση των περίπου 15-20 τουριστικών ακινήτων που έχει η εταιρία ΕΤΑ (Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα).

“Υπάρχει σχετική νομοθεσία, από το 1991, η οποία προβλέπει συγκεκριμένο τρόπο ειδικής αξιοποίησης αυτών των υποδομών. Καταλαβαίνετε ότι εδώ προσφεύγουμε στην εξουσία και τη σημασία της Διυπουργικής Επιτροπής Τουρισμού, η οποία μαζί με τους τέσσερις Γενικούς Γραμματείς των υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ και Εργασίας έχουν την ευθύνη να προωθήσουν κατά προτεραιότητα επενδυτικές δραστηριότητες πάσης μορφής και επομένως ο συνδυασμός αυτών των δύο νέων οργάνων μπορεί να διασφαλίσει τη γρήγορη και ουσιαστική αξιοποίηση αυτών των συγκεκριμένων μεγάλων ακινήτων του δημοσίου, τα οποία θεωρούνται ως μείζονος επενδυτικής σημασίας, για να μπορέσουμε να τα εντάξουμε στο πρόγραμμα”, υπογράμμισε.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι σύντομα θα γίνουν οι προκηρύξεις για μια σειρά υποδομών που βρίσκονται στη Β. Ελλάδα και συγκεκριμένα για την Ακτή Κάμπινγκ Καβάλας, το Κτήμα Μονοδένδρι, το Αζάπικο Χαλκιδικής, το Ξενία και το Κάμπινγκ στο Παλιούρι Χαλκιδικής, το Κάμπινγκ και την ακτή Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης, τις Ιαματικές Πηγές Πλατύστομου, τις Ιαματικές Πηγές Αγίων Αναργύρων και Αγίου Νικολάου Μεθάνων, το Ξενία Σερρών, τη Νικήτη, Το Κάμπινγκ στην Αγία Τριάδα και τη Μαρίνα στην Καλαμαριά.

Αναφερόμενος, τέλος, στη δυνατότητα ειδικής τουριστικής αξιοποίησης κάποιων παλαιών ιστορικών μοναστηριών είπε ότι “βρισκόμαστε σε στάδιο διαλόγου με την ελληνική Εκκλησία ώστε κάποια εγκαταλελειμμένα ιστορικά μοναστήρια να μετατραπούν σε τόπους παραγωγής πρωτότυπου τουριστικού προϊόντος”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024