Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕνσωμάτωση του ΟΤΕΚ στο Υπουργείο Τουρισμού
Το πλεονάζον προσωπικό θα μετακινηθεί σε θέση αντίστοιχη των προσόντων του

Ενσωμάτωση του ΟΤΕΚ στο Υπουργείο Τουρισμού

Οι διοικητικές υπηρεσίες του ΟΤΕΚ (Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης) ενσωματώνονται στο Υπουργείο Τουρισμού, ενώ οι Σχολές (ΕΠΑΣ, ΙΕΚ, ΑΣΤΕ) θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους.

Στα πλαίσια της πρόσφατης απόφασης για κατάργηση ή συγχώνευσης οργανισμών του δημοσίου, ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (Ν.Π.Δ.Δ.) καταργείται και ενσωματώνεται στο Υπουργείο Τουρισμού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, “οι οργανισμοί που καταργούνται, είναι οργανισμοί που είτε έχουν περιορισμένων διαστάσεων πραγματικό αντικείμενο, είτε το αντικείμενό τους μπορεί να υπηρετηθεί αποτελεσματικότερα από τις κεντρικές υπηρεσίες του κατά περίπτωση εποπτεύοντος υπουργείου. Οι οργανισμοί που συγχωνεύονται, είναι οργανισμοί που παρέχουν ομοειδείς υπηρεσίες. Mε τη συγχώνευση, θα είναι σε θέση να παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες στον πολίτη, με χαμηλότερο κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, και αυτό γιατί θα μπορέσουν οι νέοι, συγχωνευμένοι οργανισμοί να αξιοποιήσουν καλύτερα τους διαθέσιμους πόρους, με εξορθολογισμό της χρήσης ακινήτων, περιορισμό διοικητικών συμβουλίων και διευθυντικών θέσεων, εκμετάλλευση οικονομιών κλίμακας στις προμήθειες αγαθών και υπηρεσιών, κ.λπ.”.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το πλεονάζον προσωπικό δε θα απολυθεί, αλλά θα μετακινηθεί σε θέση αντίστοιχη των προσόντων του και των αναγκών του δημοσίου. “Πρέπει ακόμη να γίνει σαφές ότι καμιά υπηρεσία πραγματικά παρεχόμενη προς τον πολίτη δεν παύει να παρέχεται. Όλες οι ως τώρα πραγματικά παρεχόμενες υπηρεσίες από τους υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορείς, θα παρέχονται είτε από τους νέους συγχωνευμένους οργανισμούς είτε από τα εποπτεύοντα Υπουργεία”.

Εντός του Αυγούστου θα είναι έτοιμες και οι κανονιστικές ρυθμίσεις με τις οποίες θα υλοποιηθούν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις.

Ακόμη, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ΑΕ συγχωνεύεται με τη HELEXPO ΑΕ σε έναν ενιαίο εθνικό φορέα εξωστρέφειας, με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024