Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕΠΑΝ – Τουρισμός: 59 δισ. δρχ. για τα νέα έργα – δράσεις

ΕΠΑΝ – Τουρισμός: 59 δισ. δρχ. για τα νέα έργα – δράσεις

Τα νέα έργα και οι δράσεις του προγράμματος ΕΠΑΝ – Τουρισμός που εντάσσονται και προκηρύσσονται ως τις 31 Μαρτίου 2001, συνολικού προϋπολογισμού 59 δισ. δρχ. τέθηκαν επί τάπητος στην προχθεσινή […]

Τα νέα έργα και οι δράσεις του προγράμματος ΕΠΑΝ – Τουρισμός που εντάσσονται και προκηρύσσονται ως τις 31 Μαρτίου 2001, συνολικού προϋπολογισμού<...> 59 δισ. δρχ. τέθηκαν επί τάπητος στην προχθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης κου Νίκου Χριστοδουλάκη και με την παρουσία του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ.

Σημειώνεται ότι τα νέα έργα αφορούν Εκσυγχρονισμό Ξενοδοχείων (150 επενδύσεις), τουριστική υποδομή (3 επενδύσεις), Τουριστικά αγκυροβόλια (2 επενδύσεις) και 7 μελέτες τουριστικής Ανάπτυξης για τις Περιφέρειες.

Επίσης κατά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Τουρισμού αξιολογήθηκε η μέχρι τώρα πορεία των έργων που αφορούν το ΕΠΑΝ – Τουρισμός που έχει το προκηρυχθεί έως τις 31/12/2000.

Οι εν λόγω δράσεις είναι συνολικού προϋπολογισμού και 18,5 δισ. δρχ. και αφορούν τα εξής έργα: Εκσυγχρονισμό Ξενοδοχείων (57 επενδύσεις), Πολιτιστική Διαδρομή Κάστρων Περίπλους, Τουριστικά Αγκυροβόλια σε Αγ. Ευφημία και Καρλόβασι και αναβάθμιση-βελτίωση της παρεχόμενης τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης από τις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ

Στο μεταξύ, ο υπουργός Ανάπτυξης κος Νίκος Χριστοδουλάκης διαβεβαίωσε, για μία ακόμη φορά, πώς τα συνολικά κονδύλια που θα διατεθούν για τον Τουρισμό από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης μπορούν να φθάσουν και τα 700 δισ. δραχμές και κάλεσε τους τουριστικούς φορείς να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του Διεθνούς Αεροδρομίου των Σπάτων "Ελευθέριος Βενιζέλος", παρουσίασε στα μέλη του Συμβουλίου Τουρισμού, τα έργα που γίνονται προκειμένου να βελτιωθούν οι δυνατότητες πρόσβασης (οδικά έργα, Μετρό, συγκοινωνιακές ρυθμίσεις κ.λπ.), και να εξυπηρετούνται, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οι διακινούμενοι επιβάτες.

Μετά από πρόταση του κ. Χριστοδουλάκη αποφασίσθηκε να μεταβούν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα μέλη του Συμβουλίου στο αεροδρόμιο προκειμένου να έχουν άμεση ενημέρωση για τις εξυπηρετήσεις που παρέχονται στους επιβάτες, ανάμεσα στους οποίους θα είναι και εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες, κάθε χρόνο.

Τέλος, τα μέλη του ΕΣΤ ζήτησαν από τον υπουργό Ανάπτυξης να βοηθήσει ώστε η τουριστική έκθεση 'Philoxenia' να γίνει πιο αποτελεσματική και ωφέλιμη για τους τουριστικούς φορείς και τον Ελληνικό τουρισμό, γενικότερα.

ΕΟΤ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2001

Στο μεταξύ, την προσεχή Τετάρτη στις 12.00 μ.μ. θα παρουσιασθεί στον ΕΟΤ το "Ημερολόγιο 2001 της Εθνικής Πινακοθήκης".

Βασικός χορηγός στην έκδοση του "Ημερολογίου 2001" είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Το ημερολόγιο αυτό, που θα είναι και το επίσημο ημερολόγιο του ΕΟΤ, θα παρουσιάσουν ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος και την διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης καθηγήτρια κα Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024