Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιτυχώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του HAPCO
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του HAPCO

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 16 Μαρτίου, με απόλυτη επιτυχία οι εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του HAPCO για το Συνεδριακό και Επαγγελματικό Τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με θέμα «Ανθρώπινοι Πόροι, Τεχνολογία και Marketing: Συντελεστές Επιτυχίας του Συνεδριακού Τουρισμού»

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 16 Μαρτίου, με απόλυτη επιτυχία οι εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του HAPCO για το Συνεδριακό και Επαγγελματικό Τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε<...>στην Αθήνα, με θέμα «Ανθρώπινοι Πόροι, Τεχνολογία και Marketing: Συντελεστές Επιτυχίας του Συνεδριακού Τουρισμού».

Την δεύτερη και τελευταία μέρα του συνεδρίου το ενδιαφέρον κορυφώθηκε με τα workshops, τα οποία παρουσιάστηκαν. Ο κ. Ντίνος Αστράς, μέλος Δ.Σ. HAPCO, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Triaena Tours & Congress S.A., ανέλυσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι P.C.O.s. Έθεσε το ερώτημα, γιατί τα ξενοδοχεία δεν έχουν καλές σχέσεις με τους P.C.O.s και συνέχισε συμπληρώνοντας πως τα μεγάλα προβλήματα έρχονται από τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα με συνεδριακούς χώρους.

Ο κ. Δημήτρης Μάντζιος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του HAPCO, Πρόεδρος Amphitrion – C&C International S.A., σημείωσε πως η γενική πολιτική των ξενοδοχείων είναι να ανεβάζουν τις τιμές. Επίσης στο ίδιο θέμα ο κ. Ζαχαρίας Καπλανίδης, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. HAPCO, Γενικός Γραμματέας EFAPCO, Διευθύνων Σύμβουλος Zita Congress & Travel S.A., τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρχουν προμήθειες.

Σημαντική ήταν και η παρέμβαση του κ. Παναγιώτη Ποδηματά, Ταμία του Δ.Σ. του HAPCO, Διευθύνοντος Συμβούλου P.C. Podimatas Audiovisual S.A., σχετικά με την αυξημένη φετινή συμμετοχή και τη δημιουργία κώδικα συνεργασίας προς όλα τα εμπλεκόμενα μέλη, άποψη με την οποία συμφώνησαν πολλοί.

Ακολούθησε ο κ. Καπλανίδης αναλύοντας την πολιτική τιμών που ακολουθεί μεγάλο μέρος ξενοδόχων με αποτέλεσμα την πολύ άσχημη εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Επίσης τόνισε τα μοναδικά πλεονεκτήματα της χώρας και ειδικά την ασφάλεια της. Τέλος ζήτησε να κάνουν οι P.C.O.s συνυπεύθυνους τους προμηθευτές τους, έτσι ώστε να προκύπτουν καλύτερα αποτελέσματα.

Μια ακόμη εργασία παρουσιάστηκε από τον κ. Γεράσιμο Κουλουμπή, Διευθυντή Congress Department, Zita Congress & Travel S.A., κατά τη διάρκεια της οποίας διατυπώθηκε από σύνεδρο το ερώτημα του ανοίγματος των αρχαιολογικών χώρων.

Τελευταίο workshop του κ. Terry Waller, Managing Director, CoverEx International, στο οποίο αναλύθηκε η σημασία της ασφάλισης των συνεδρίων.

Συμπερασματικά ο κ. Καπλανίδης διατύπωσε την άποψη πως το επάγγελμα του P.C.O. είναι πολύ σημαντικό και πολύπλοκο και καλό είναι να μην μπλέκεται με άλλες ασχολίες αυτός που το ασκεί.

Τέλος, ο κ. Μάντζιος ανακοίνωσε το νέο Δ.Σ. του HAPCO, στο οποίο εκλέχτηκαν αυτή τη φορά και νέα μέλη. Οι θέσεις δεν έχουν οριστεί ακόμα και ακολούθως βρίσκονται αλφαβητικά τα μέλη: ο κ. Αρβανίτης, ο κ. Αστράς, ο κ. Καπλανίδης, η κα Καρακατσάνη, η κα Λιγνού, ο κ. Μάντζιος, ο κ. Ποδηματάς, η κα Σμπόκου και η κα Τσάτσου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024