Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕρώτηση Κατσιφάρα για τα στοιχεία τουριστικών αφίξεων

Ερώτηση Κατσιφάρα για τα στοιχεία τουριστικών αφίξεων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλη Λιάπη,κατέθεσε χτες, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2005, στη Βουλή ο Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., […]

Ερώτηση προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλη Λιάπη,<...>κατέθεσε χτες, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2005, στη Βουλή ο Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Απόστολος Κατσιφάρας, σχετικά με τα στοιχεία τουριστικών αφίξεων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας “η Ηγεσία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης προσπαθεί να καλλιεργήσει υπεραισιοδοξία σε ότι αφορά στα στοιχεία για τον Τουρισμό, ενώ το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) ανακοινώνει πολύ χαμηλότερα ποσοστά”.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κατσιφάρας στην χτεσινή του ερώτηση τόνισε τα ακόλουθα:


  • Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Philoxenia 2005, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης δήλωσε ότι η φετινή τουριστική κίνηση θα κλείσει με διψήφιο αριθμό αύξησης, ο οποίος αναμένεται να φτάσει το 13,2%.
  • Κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Βουλή, με αφορμή Επερώτηση για την ΕΤΑ, ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ανέφερε: “Φέτος έχει διψήφιο νούμερο αύξησης ο ελληνικός τουρισμός”.

Την ίδια στιγμή ανακοινώνεται από το ΙΤΕΠ, σύμφωνα με τα στοιχεία των αεροδρομίων που παραθέτει, αύξηση 4,7% μέχρι τον Οκτώβριο και αναμενόμενη αύξηση μέχρι το τέλος του έτους 6%. Σημειώνεται επιπλέον ότι, με εξαίρεση τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, η τουριστική εξέλιξη στην περιφέρεια δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η κίνηση των αεροδρομίων της περιφέρειας δείχνει στασιμότητα, ενώ στην κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας προσμετρώνται όλες οι αφίξεις από το εξωτερικό, Ελλήνων και ξένων, με συνέπεια να αλλάζει η τελική εικόνα.

Επειδή τα στοιχεία αφίξεων ανά αεροδρόμιο αποτελούν μια αξιόπιστη πηγή για την κίνηση των τουριστών και τηρούνται από τις κατά τόπους αρχές των αεροδρομίων, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Ποια είναι τα επίσημα στοιχεία, ανά αεροδρόμιο, αφίξεων αλλοδαπών με πτήσεις charters και άλλες πτήσεις; Να κατατεθούν τα, μέχρι σήμερα, επίσημα στοιχεία κίνησης των αεροδρομίων για τα έτη 2004 – 2005.
  2. Ποια είναι τα επίσημα στοιχεία ΕΣΥΕ για την, μέχρι σήμερα, κίνηση αφίξεων – διανυκτερεύσεων συνολικά, ανά περιφέρεια και ανά νομό;
  3. Γιατί δεν ανακοινώνονται κάθε μήνα τα επίσημα στοιχεία των αεροδρομίων;
  4. Ποια είναι τα επίσημα στοιχεία αφίξεων μόνο αλλοδαπών τουριστών, εκτός δηλαδή των Ελλήνων, στο αεροδρόμιο Αθηνών και στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης;
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024