Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕρώτηση με θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση Δωδεκανήσων στη Βουλή
Ερώτηση προς τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας

Ερώτηση με θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση Δωδεκανήσων στη Βουλή

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ.κ. Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Δωδεκανήσων. Τα δρομολόγια του πλοίου “ΠΡΩΤΕΑΣ” εδώ και λίγες ημέρες…

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ.κ. Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την<...> ακτοπλοϊκή σύνδεση των Δωδεκανήσων.

Τα δρομολόγια του πλοίου “ΠΡΩΤΕΑΣ” εδώ και λίγες ημέρες έχουν διακοπεί εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης από το αρμόδιο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, αναφέρουν. “Το πλοίο εκτελούσε τα τελευταία πέντε χρόνια επιδοτούμενα δρομολόγια και ήταν το μοναδικό που συνέδεε καθημερινά μεταξύ τους τη Ρόδο, τη Σύμη, την Τήλο, τη Νίσυρο, την Κω και το Καστελόριζο. Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά σημαίνει ακτοπλοϊκό αποκλεισμό των ως άνω νησιών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μετακίνηση επιβατών και οχημάτων, καθώς και απώλεια εργασίας 25 εργαζομένων.

Ειδικότερα, προκειμένου να ανανεωθεί η τριετής σύμβαση των επιδοτούμενων δρομολογίων του “Πρωτέα”, ζητήθηκε από το Υπουργείο να δοθεί στους υπεύθυνους της πλοιοκτήτριας εταιρείας “ΑΝΕΣ” η καταβολή εγγυητικής επιστολής από τράπεζα ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας ζήτησαν παράταση της εκτέλεσης δρομολογίων μέχρι να καταφέρουν να πάρουν την εγγυητική επιστολή. Ωστόσο, οι τράπεζες αρνούνται να χορηγήσουν τόσο μεγάλη εγγυητική επιστολή, με την επίκληση της οικονομικής κρίσης, παρόλο που η εταιρεία έχει τις εγγυήσεις. Ως εκ τούτου δεν ανανεώθηκε η σύμβαση και το “Πρωτέας” παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Ρόδου.

Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη σύνδεση είναι εξαιρετικής σημασίας για τα νησιά του νοτιοανατολικού τμήματος των Δωδεκανήσων και ενδεχόμενη οριστική διακοπή των δρομολογίων του Πρωτέα πρόκειται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη μετακίνηση και εξυπηρέτηση των νησιωτών, αλλά και στην ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των ως άνω νήσων,

ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Με ποιες ενέργειες θα συμβάλλει στην εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που πρόκυψε με την εγγυητική επιστολή της πλοιοκτήτριας εταιρίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή, συνεχής και απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών των νοτιοανατολικών Δωδεκανήσων;”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024