Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕύη Χριστοφιλοπούλου: Επιδείνωση της αξιοπιστίας της Ολυμπιακής από τις ακυρώσεις πτήσεων

Εύη Χριστοφιλοπούλου: Επιδείνωση της αξιοπιστίας της Ολυμπιακής από τις ακυρώσεις πτήσεων

Μεγάλη ταλαιπωρία, εξαιτίας πολύωρων καθυστερήσεων και αρκετών ακυρώσεων πτήσεων, υπέστησαν την Κυριακή, αλλά και την Δευτέρα, πολλοί επιβάτες της Ολυμπιακής, καθώς οι ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστές της εταιρίας αρνούνταν να εργαστούν στα ρεπό τους, καταγγέλλοντας ελλείψεις προσωπικού…

Μεγάλη ταλαιπωρία, εξαιτίας πολύωρων καθυστερήσεων και αρκετών ακυρώσεων πτήσεων, υπέστησαν την Κυριακή, αλλά και την Δευτέρα, πολλοί επιβάτες<...>της Ολυμπιακής, καθώς οι ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστές της εταιρίας αρνούνταν να εργαστούν στα ρεπό τους, καταγγέλλοντας ελλείψεις προσωπικού, με αποτέλεσμα στα αεροδρόμια της χώρας να επικρατεί ένας πανικός, αφού η μικρότερη διάρκεια καθυστέρησης πτήσης ήταν 45-60 λεπτά.

Σχολιάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης για την Ολυμπιακή Αεροπορία η συντονίστρια του Τομέα Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε χτεσινές της δηλώσεις ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “το θέμα της Ολυμπιακής εξελίσσεται σε έγκλημα διαρκείας και εκ προμελέτης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην δήλωση της:

“Επί 27 μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η εταιρία βρίσκεται σε τυφλή πτήση, χωρίς καν αυτόματο πιλότο, εντείνοντας την ανησυχία των εργαζομένων, αλλά και των πολιτών οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία επιθυμούν την λειτουργία του εθνικού αερομεταφορέα.

Η έναρξη της τουριστικής περιόδου ανέδειξε και πάλι την παντελή έλλειψη επιχειρησιακού σχεδιασμού. Αντί να έχουν ήδη προωθηθεί οι απαραίτητες προσλήψεις συμβασιούχων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών για όλη την περίοδο αιχμής, η κυβέρνηση με σημαντική καθυστέρηση πραγματοποιεί ελάχιστες συμβάσεις και για μικρό διάστημα. Ταυτόχρονα η προηγηθείσα υπερεργασία του προσωπικού οδήγησε στην λήψη των προβλεπόμενων ρεπό και μοιραία στην ακύρωση πτήσεων με αποτέλεσμα την επιδείνωση της αξιοπιστίας της Ολυμπιακής.

Η πολιτική απραξία, η ανικανότητα, η αδιαφορία για την εφαρμογή επιχειρησιακού σχεδιασμού σε συνδυασμό με τις πολιτικές αντιπαραθέσεις συναρμοδίων υπουργών, με στόχο την προσωπική μείωση του πολιτικού κόστους, σφραγίζουν δυσοίωνα το μέλλον της Ολυμπιακής.

Το `επενδυτικό σχήμα` του κ. Δούκα παραμένει άφαντο, όπως άφαντη παραμένει η πολιτική του κ. Λιάπη για την εύρυθμη λειτουργία της Ολυμπιακής.

Καταδεικνύεται ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. μεθοδεύει τη συρρίκνωση μέχρι και την εξαφάνισή της με στόχο το πεδίο στην αγορά των αερομεταφορών αξίας πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, να μείνει ελεύθερο προς όφελος άλλων επιχειρηματικών συμφερόντων”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024