Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΦώτης Κουβέλης: Σε ημέτερους η ακτοπλοϊκή γραμμή Νισύρου – Κω

Φώτης Κουβέλης: Σε ημέτερους η ακτοπλοϊκή γραμμή Νισύρου – Κω

Κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κ. Φώτη Κουβέλη, για τονκαθορισμό του χρόνου άφιξης και αναχώρησης των δρομολογίων από τη […]

Κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κ. Φώτη Κουβέλη, για τον<...>καθορισμό του χρόνου άφιξης και αναχώρησης των δρομολογίων από τη Νίσυρο για Κω και αντίστροφα, κατά τρόπο που να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και τουριστικοί επισκέπτες σύμφωνα με τις δηλώσεις των κοινωνικών φορέων, καθώς και την επιδότηση της γραμμής Νίσυρος – Κως, ο υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Αριστοτέλης Παυλίδης δήλωσε ότι “τα δρομολόγια καθορίζονται από το συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών” και αρνήθηκε την αλλαγή της ώρας των δρομολογίων, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι “η γραμμή που σήμερα δεν επιδοτείται θα ενταχθεί στο σύστημα επιδότησης”.

Ο κ. Κουβέλης, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι “το Υπουργείο οφείλει να κάνει αποδεκτές τις προτάσεις των κοινωνικών φορέων για τα δρομολόγια Νισύρου – Κω και να σταματήσει η προνομιακή παραχώρηση δρομολογίων σε `ημέτερους` σε βάρος της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των κατοίκων”.

Στη συνέχεια δήλωσε τα ακόλουθα:

“Οι δικές μου πληροφορίες είναι διαφορετικές από αυτές του κυρίου Υπουργού. Κύριε Υπουργέ, νομίζω ότι θα πρέπει να κατανοήσετε ότι δεν το ζητά κάποιος επιχειρηματίας, το ζητά με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο της Νισύρου, οι κοινωνικοί φορείς και οι κάτοικοι. Δεν είναι δυνατόν εσείς να ερμηνεύετε τις ανάγκες διαφορετικά, των κατοίκων της Νισύρου από τον τρόπο με τον οποίο τις ερμηνεύει αυθεντικά θα έλεγα το Δημοτικό Συμβούλιο και επαναλαμβάνω όλοι οι κοινωνικοί φορείς και όλοι οι κάτοικοι του νησιού. Είμαι βέβαιος ότι έχετε τη δυνατότητα αναφορικά με τον καθορισμό των δρομολογίων να λάβετε υπόψη σας τις ειδικές συνθήκες που υπάρχουν και όπως αυτές αναδεικνύονται από τους ίδιους τους κατοίκους που επιδιώκουν την εξυπηρέτησή τους.

Αναφερθήκατε σε κάποιο διαγωνισμό, αλλά κύριε Υπουργέ δεν λαμβάνεται υπόψη συγκριτικά και συναξιολογητικά η κατάσταση των πλοίων που μετέχουν στον διαγωνισμό; Διότι εδώ έχω στοιχεία ότι το εν λόγω πλοίο το `Παναγιά η Σπηλιανή` είναι ένα σύγχρονο πλοίο που δεν μπορεί να συγκριθεί με την παλαιότητα και την ακαταλληλότητα του άλλου πλοίου, στο οποίο ο διαγωνισμός κατεκυρώθη.

Θα σας μιλήσω ευθέως γιατί διεκδικώ να έχω ειλικρινή επικοινωνία μαζί σας. Λέγεται ότι εκείνος ο οποίος εκτελεί τα δρομολόγια στη γραμμή Νισύρου – Κω είναι εκ των ημετέρων. Αυτό αναδεικνύεται ως τουλάχιστον ικανό στοιχείο για έρευνα εκ του γεγονότος ότι έχουμε δύο πλοία το ένα να είναι καινούργιο, να παίρνει μέσα 5 έως 6 οχήματα και να τίθεται εκτός της γραμμής με τον τρόπο με τον οποίο το έχετε θέσει και το άλλο να είναι ένα πεπαλαιωμένο σκάφος, το οποίο μετά βίας μπορεί να μεταφέρει ένα εξαιρετικά μικρό όχημα.

Οφείλετε να επανεξετάσετε τη στάση σας και αναφορικά με την επιδότηση και αναφορικά με τα δρομολόγια. Δεν μπορώ να δώσω εξήγηση όταν σύσσωμο το νησί σας λέει αλλάξτε τα ωράρια των δρομολογίων κατά μισή ώρα, διότι έτσι εξυπηρετούμεθα και σεις επιμένετε. Δικαιούμαι κατά συνέπεια να έχω εγερμένη την υποψία τουλάχιστον την υποψία ότι κάτι άλλο συμβαίνει;”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024