Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ καρδιά του Αγροτουρισμού χτυπάει στην Επίδαυρο

Η καρδιά του Αγροτουρισμού χτυπάει στην Επίδαυρο

Με ιδιαίτερη επιτυχία, ενεργή συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού και μαζική προσέλευση επισκεπτών άνοιξε το 10o Πανηγύρι Αγροτουρισμού, που πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Ιουλίου στην Επίδαυρο. Τοπανηγύρι Αγροτουρισμού […]

Με ιδιαίτερη επιτυχία, ενεργή συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού και μαζική προσέλευση επισκεπτών άνοιξε το 10o Πανηγύρι Αγροτουρισμού, που πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Ιουλίου στην Επίδαυρο. Το<...>πανηγύρι Αγροτουρισμού διοργανώνεται από το Δήμο Επιδαύρου, σε συνεργασία με τη ΝΑ Αργολίδας και την Αγροτουριστική ΑΕ και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων – Κοινοτική Πρωτοβουλία LEADER.

Το 10ο Πανηγύρι Αγροτουρισμού άνοιξε τις πύλες του στους επισκέπτες την Παρασκευή 6 Ιουλίου για να τους υποδεχθεί με το σύνθημα “Τουρισμός – Πολιτισμός – Αγροτικά Προϊόντα της Επιδαύριας γης”. Σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα ελληνικού παραδοσιακού γλεντιού 70 επίλεκτοι εκθέτες φημισμένων παραδοσιακών προϊόντων της Αργολικής γης και ειδικότερα της Επιδαύρου, αλλά και της υπόλοιπης Πελοποννήσου παρουσίασαν τα αγνά τοπικά τους προϊόντα όπως πορτοκάλια, λάδι – ελιές, τυροκομικά – γαλακτοκομικά, μέλι, ψωμί, παξιμάδια, χυλοπίτες γλυκά κουταλιού και άλλες αγνές παραδοσιακές γεύσεις από ντόπιες μικρές οικοτεχνίες. Η λαϊκή τέχνη έχει την τιμητική της, καθώς παρουσιάζονται χειροτεχνήματα, παραδοσιακά κοσμήματα και άλλα είδη που δεν είναι βιομηχανοποιημένα ούτε διακινούνται ευρέως από εμπόρους, αλλά δημιουργούνται από τοπικούς τεχνίτες με παραδοσιακό τρόπο και μεθόδους.

Σκοπός του Πανηγυριού Αγροτουρισμού Επιδαύρου είναι να συνδεθεί η αγροτική παραγωγή με τον τουρισμό και ιδιαίτερα με τον αγροτουρισμό, του οποίου κορωνίδα αποτελούν τα τοπικά, αγνά παραδοσιακά προϊόντα και η γαστρονομία.

Το τρίπτυχο του φετινού πανηγυριού ολοκληρώνεται με μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, ειδικά τις Κυριακές όπου πραγματοποιούνται μουσικές και άλλες εκδηλώσεις και παραδοσιακοί χοροί από την ευρύτερη περιοχή. Την Κυριακή 8 Ιουλίου παρακολουθήσαμε ένα θεαματικό χορευτικό πρόγραμμα από το Λύκειο Ελληνίδων `Αργους και το Σωματείο Φίλων Πολιτιστικού Ιδρύματος Ναυπλίου, παρουσία του Δημάρχου Επιδαύρου κ Ν . Γεώργα, των εκπροσώπων της Νομαρχιακής και Δημαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της Αγροτουριστικής και άλλων φορέων. Στις επόμενες Κυριακές θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικά δρώμενα και παραδοσιακά χορευτικά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τροιζήνας, το Χορευτικό Όμιλο Τρίπολης και τη Σχολή Χορού Επιδαύρου, με σκοπό να μεταφέρουν την παραδοσιακή κι αυθεντική ατμόσφαιρα των πανηγυριών της ελληνικής υπαίθρου και να παρασύρουν ντόπιους κι επισκέπτες σ΄ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο της Επιδαύρου κ. Νικόλαο Γεώργα, το Πανηγύρι Αγροτουρισμού μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό παράγοντα προώθησης των προϊόντων της Επιδαύρειας γης, καθώς η Επίδαυρος έχει αναγνωρισιμότητα στα τοπικά αγροτικά της προϊόντα. Διαθέτει ένα διακριτό και πολλά υποσχόμενο brand name το οποίο συνδέεται με την ιδιαίτερη ιστορία, τον πολιτισμό, το θέατρο, τη μουσική, την τοπική παράδοση. Ο στόχος είναι να αποτελέσει ένα κέντρο διανομής φημισμένων αγροτικών τοπικών προϊόντων στη μεγάλη αγορά της Αθήνας, ένας στόχος ο οποίος προϋπήρχε πριν δέκα χρόνια από τους εμπνευστές του πρώτου Πανηγυριού, μεταξύ των οποίων ήταν και η σημερινή Πρόεδρος της Αγροτουριστικής κα Μπριγκίττα Παπασταύρου. Με αυτό τον τρόπο, τα αγροτικά προϊόντα βρίσκουν ένα μεγάλο αγοραστικό κοινό αλλά και αυξάνουν τις δυνατότητες διάθεσης τους μέσα από τον τουρισμό στον οποίο προσδίδουν τοπική ταυτότητα, ποιότητα και ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν.

Το Πανηγύρι Αγροτουρισμού πραγματοποιείται παράλληλα με τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Επιδαύρου και του Μουσικού Ιουλίου, στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου κάθε Παρασκευή, Σαββάτο και Κυριακή του Ιουλίου. Στις 29 Ιουλίου στις 21.00 θα γίνει και η τελετή λήξης με την παρουσία πολιτικών εκπροσώπων και τοπικών φορέων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024