Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΚαινοτόμο προϊόν στον πολιτιστικό τουρισμό από μαθητές
Καινοτομία

Καινοτόμο προϊόν στον πολιτιστικό τουρισμό από μαθητές

Το προϊόν της εφαρμογής προσφέρει οπτική και πολύγλωσση ακουστική ξενάγηση στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα του 5ου π.Χ. αιώνα, όπως ήταν στην αρχική του μορφή και σε ψηφιακή μοντελοποίηση.

Τιμητικό έπαινο παρέδωσε η αναπλ. υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στους μαθητές του Β’ Αρσάκειου Γενικού Λυκείου του Ψυχικού για τον καινοτόμο σχεδιασμό και την υλοποίηση εφαρμογής εικονικής ξενάγησης στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες της Πελοποννήσου.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν την κα Κουντουρά στο υπουργείο, συνοδευόμενοι από καθηγητές και γονείς. Παρουσίασαν το έργο της μαθητικής εικονικής πολιτιστικής επιχείρησης ΕPEIKON που έχουν συστήσει και το προϊόν της εφαρμογής που προσφέρει οπτική και πολύγλωσση ακουστική ξενάγηση στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα του 5ου π.Χ. αιώνα, όπως ήταν στην αρχική του μορφή και σε ψηφιακή μοντελοποίηση.

Η υπουργός συνεχάρη τους μαθητές για την πρωτοβουλία τους που προάγει την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού και συμβάλλει στην προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας μέσα από την  ψηφιακή τεχνολογία και τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Ακόμη, δήλωσε τη θερμή υποστήριξή της στην περαιτέρω προώθηση και προβολή της μαθητικής πρωτοβουλίας, που ήδη έχει αποσπάσει βραβεία στην Ελλάδα, και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην υποψηφιότητα των μαθητών που εκπροσωπούν την χώρα μας σε διεθνή διαγωνισμό καινοτόμου τεχνολογίας.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Φίλων του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα κ. Hans Hendrikx, o γενικός γραμματέας της Ένωσης κ. Άγγελος Δενδρινός και οι μαθητές παρέδωσαν συμβολικά στην κα Κουντουρά το διακριτικό που απεικονίζει το έμβλημα του Επικούριου Απόλλωνα που φορούν τα μέλη της Ένωσης και οι μαθητές.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024