Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΜαζικές ακυρώσεις ξενοδοχείων στην Αθήνα λόγω της τέφρας

Μαζικές ακυρώσεις ξενοδοχείων στην Αθήνα λόγω της τέφρας

Μαζικές ακυρώσεις των κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Αθήνας αυτό το διάστημα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής κ. Γιάννης Ρέτσος, καθώς>η σκόνη από την ηφαιστειακή τέφρα που έπληξε […]

Μαζικές ακυρώσεις των κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Αθήνας αυτό το διάστημα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής κ. Γιάννης Ρέτσος, καθώς><...>η σκόνη από την ηφαιστειακή τέφρα που έπληξε τη βόρεια Ευρώπη επηρέασε και τις αφίξεις τουριστών προς την Ελλάδα. Ένα ακόμα αρνητικό γεγονός έρχεται να επηρεάσει την τουριστική κίνηση προς την Αθήνα, με τον κ. Ρέτσο να τονίζεί ότι ήδη η εκτίμηση για πτώση των εσόδων τη φετινή χρονιά 6% με 8% να μοιάζει ιδιαίτερα αισιόδοξη.

Σε πλήρη απόγνωση βρίσκονται και οι εμπλεκόμενες με τα τουριστικά πράγματα επιχειρήσεις, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων κ. Μάριος Τριβυζάς, τονίζοντας ότι πάνω από 950 πτήσεις έχουν ακυρωθεί σε διάστημα ολίγων ημερών. Για την εξυπηρέτηση των αποκλεισμένων τουριστών πάνω από 100 πούλμαν χθες εκτέλεσαν δρομολόγια στους δρόμους της Ευρώπης, όπως ανάφερε ο κ. Τριβυζάς.

Στη Χαλκιδική, κατά μία εβδομάδα παρατάθηκε η διαμονή των περίπου 500 συνταξιούχων από την Αυστρία, που διαμένουν σε τρία ξενοδοχεία της περιοχής και οι οποίοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, εξαιτίας της ακύρωσης πτήσεων λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία.

Όπως επεσήμανε ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου “Μακεδονία”, κ. Σάββας Βασιλειάδης, παρόλο που η Θεσσαλονίκη δεν επηρεάζεται από τα καιρικά φαινόμενα που έχει δημιουργήσει σΆόλη την Ευρώπη η ηφαιστειακή τέφρα, ωστόσο σήμερα ακυρώθηκαν συνολικά 36 πτήσεις, εκ των οποίων και οι επτά τσάρτερ που θα έρχονταν από τη Βιέννη με την επόμενη παρτίδα αυστριακών συνταξιούχων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, κάθε Τρίτη, επτά πτήσεις τσάρτερ φέρνουν στο «Μακεδονία» από 500 έως και 800 άτομα συνταξιούχων από την Αυστρία, που συμμετέχουν σε πρόγραμμα διακοπών πέντε εβδομάδων, το οποίο εκτελείται κάθε χρόνο στην περιοχή της Χαλκιδικής. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά συνολικά σε 8.000 άτομα και όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της περιοχής, κ. Γρηγόρης Τάσιος, το όλο project κινδυνεύει φέτος να «τιναχτεί στον αέρα», εξαιτίας των καιρικών φαινομένων. Μάλιστα, ο κ. Τάσιος τόνισε πως, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, εάν ακυρωθούν προγράμματα που έχουν ήδη κλειστεί, με γκρουπ επτά και 14 ατόμων από Γερμανία, Αγγλία και Ρωσία, το χρονικό διάστημα από 7 Απριλίου έως και 16 Οκτωβρίου, αυτό θα αποτελέσει ίσως και το “τελειωτικό χτύπημα” στους επιχειρηματίες της περιοχής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024