Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΜεγάλες οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Αργολίδας
Τουριστικό Πανόραμα 2008

Μεγάλες οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Αργολίδας

Στις αναπτυξιακές δυνατότητες του νομού Αργολίδας αναφέρθηκε ο Νομάρχης κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης με θέμα: «Αργολίδα-4000 χρόνια πολιτισμός-Μαγευτικά φυσικά τοπία», που έλαβε χώραστο «Τουριστικό Πανόραμα», παρουσία των […]

Στις αναπτυξιακές δυνατότητες του νομού Αργολίδας αναφέρθηκε ο Νομάρχης κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης με θέμα: «Αργολίδα-4000 χρόνια πολιτισμός-Μαγευτικά φυσικά τοπία», που έλαβε χώρα<...>στο «Τουριστικό Πανόραμα», παρουσία των δημάρχων του νομού, καθώς και τουριστικών φορέων της περιοχής.

Ο Νομάρχης Αργολίδας αναφέρθηκε στη συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας, η οποία φθάνει το 18%, γεγονός που αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας την οικονομική και αναπτυξιακή ισχύ του κλάδου. Ο κ. Σωτηρόπουλος τόνισε ότι πρέπει να μπει φρένο στην άναρχη ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα, αλλά και στην περιοχή της Αργολίδας, η οποία έχει πολλά να προσφέρει στον Έλληνα αλλά και στον αλλοδαπό τουρίστα”.

Περίπου 450.000 άτομα το χρόνο επισκέπτονται τις Μυκήνες, που είναι ο πρώτος σε επισκέψιμότητα αρχαιολογικός χώρος της Αργολίδας, ενώ ακολουθεί το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και η Τίρυνθα, όπως τόνισε ο Νομάρχης. Αναφερόμενος στα ισχυρά `χαρτιά` του νομού, ο κ. Σωτηρόπουλος στάθηκε στην μεγάλη ιστορία και τον πολιστισμό, σε συνδυασμό με την παραδοσιακή φιλοξενία και τις πολλές φυσικές ομορφιές της περιοχής.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει τουριστικά η περιοχή, με κύρια την μείωση των διανυκτερεύσεων ξένων τουριστών στον νομό, καθώς και την χαμηλή πληρότητα των ξενοδοχείων, που δεν ξεπερνά το 40% σε ετήσια βάση. Πρόσθεσε ότι μετά από κινήσεις της Νομαρχίας έχει σημειωθεί μεγάλη αύξηση στις επισκέψεις μαθητών στην Αργολίδα, που αποτελεί σήμερα τον πρώτο σε επισκεψιμότητα μαθητικών εκδρομών νομό της χώρας. Τέλος, σημειώνεται ότι στα άμεσα σχέδια της Νομαρχίας είναι η δημιουργία θεματικού μυθολογικού πάρκου στην περιοχή της Λέρνας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024