Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΝέα σύσκεψη για την επίλυση του ακτοπλοϊκού προγραμματίζουν φορείς της Ρόδου

Νέα σύσκεψη για την επίλυση του ακτοπλοϊκού προγραμματίζουν φορείς της Ρόδου

Την πραγματοποίηση μιας νέας, ουσιαστικότερης σύσκεψης για την επίλυση του ακτοπλοϊκού προβλήματος, που ταλανίζει τα νησιά της Δωδεκανήσου,αποφάσισαν οι φορείς της Ρόδου, έπειτα από σχετική πρωτοβουλία του Νομάρχη και του […]

Την πραγματοποίηση μιας νέας, ουσιαστικότερης σύσκεψης για την επίλυση του ακτοπλοϊκού προβλήματος, που ταλανίζει τα νησιά της Δωδεκανήσου,<...>αποφάσισαν οι φορείς της Ρόδου, έπειτα από σχετική πρωτοβουλία του Νομάρχη και του Δημάρχου Ροδίων. Στόχος της σύσκεψης, που προγραμματίζεται για την προσεχή Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2005, είναι, όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα, η χάραξη κοινής πολιτικής όλων των τοπικών φορέων, προκειμένου να προωθηθούν λύσεις πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Όπως δήλωσε ο Νομάρχης Ρόδου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, “είναι αναγκαίο να γίνει αυτή η σύσκεψη έτσι ώστε όλοι οι φορείς να καταλήξουν στις περαιτέρω ενέργειες”. Ακόμη, ο κ. Μαχαιρίδης εξέφρασε την πεποίθησή ότι θα υπάρξουν κοινές προτάσεις και θέσεις, ενώ επεσήμανε ότι “δεν υπάρχουν διαφορές όσον αφορά στη διεκδίκηση της επίλυσης που είναι η κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών, όχι μόνο της μεγάλης ακτοπλοΐας, δηλαδή των νησιών με τον Πειραιά αλλά και εσωτερικά”.

Τέλος, όπως επεσήμανε ο Νομάρχης, “αν υλοποιηθεί ο προγραμματισμός που υπάρχει και που προβλέπει ότι το μήνα Νοέμβριο γίνονται οι προκηρύξεις για τις γραμμές με τη βεβαιότητα ότι το θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα δεν διαφοροποιεί το προηγούμενο, υπάρχουν τρεις φάσεις για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών. Και συνέχισε λέγοντας ότι “στην πρώτη φάση, οι ακτοπλόοι δηλώνουν ελεύθερα ποιες γραμμές θέλουν να καλύψουν, σε δεύτερη φάση προκηρύσσονται οι θέσεις που ζητάμε να καλυφθούν με εξαετή πια εκμετάλλευση αποκλειστική και η τρίτη φάση είναι οι επιδοτούμενες γραμμές”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024