Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΟ ελληνικός τουρισμός κινείται σε έναν καινούργιο άξονα προόδου

Ο ελληνικός τουρισμός κινείται σε έναν καινούργιο άξονα προόδου

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης της Τουριστικής Βιομηχανίας Xenia 2005, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η έναρξης της 36ης Διεθνούς Έκθεσης τουριστικής βιομηχανίας Xenia 2005, έρχεται σε μια χρονική στιγμή, που ο ελληνικός τουρισμός κινείται…

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης της Τουριστικής Βιομηχανίας Xenia 2005, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημ. Αβραμόπουλος τόνισε<...> ότι η έναρξης της 36ης Διεθνούς Έκθεσης τουριστικής βιομηχανίας Xenia 2005, έρχεται σε μια χρονική στιγμή, που ο ελληνικός τουρισμός κινείται σε έναν καινούργιο άξονα προόδου.

“Τα τελευταία χρόνια ήμασταν μάρτυρες μιας περιόδου κάμψης, χαμένων ευκαιριών, τη στιγμή που άλλες χώρες κινούνται μεθοδικά αυξάνοντας το μερίδιό τους στη διεθνή τουριστική αγορά. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά, που είμαστε εμείς αυτοί που έχουμε αναλάβει την ευθύνη του επαναπροσδιορισμού του ελληνικού τουρισμού στη θέση που του αναλογεί στο διεθνές σκηνικό. Ως Υπουργείο Τουριστικής ανάπτυξης με νέες ιδέες, νέες αντιλήψεις και νέους στόχους, κινούμαστε αποφασιστικά προς την υλοποίηση του προγράμματος που εξαρχής αναγγείλαμε για ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών και των υποδομών μας, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις του σύγχρονου διεθνούς ανταγωνισμού. Ήδη, υλοποιείται η νέα τουριστική καμπάνια για την προβολή του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό και το εσωτερικό, με κονδύλια που ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ”.

Οι πυλώνες της νέας στρατηγικής για τον τουρισμό, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος είναι ο πολιτισμός, το περιβάλλον και η ανάπτυξη σε αρμονική ανάμεσά τους συνύπαρξη.

“Ταυτόχρονα με τη δημιουργία ενός νέου επενδυτικού περιβάλλοντος, με τον νέο αναπτυξιακό νόμο, θέτουμε τις βάσεις για μια καινούργια πραγματικότητα για τον σημαντικό αυτό κλάδο της οικονομίας μας. Η φετινή Έκθεση, που στοχεύει στην ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού τουρισμού, χαρακτηρίζεται από μια πληθώρα εκδηλώσεων, με στόχο την πολύπλευρη υποστήριξη του κλάδου, γεγονός το οποίο δημιουργεί σε όλους μας ικανοποίηση, καθώς συντάσσεται πλήρως με τις προσπάθειες που καταβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση”, είπε ο υπουργός τελειώνοντας το λόγο του.

Ακόμα, ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Α. Λιάσκος αναφέρθηκε στις νέες τάσεις που εμφανίζονται πλέον στην διεθνή τουριστική σκηνή, και τις οποίες θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του και ο ελληνικός τουρισμός. Αυτό είπε ο υφυπουργός καθιστά ιδιαίτερα σημαντική την έκθεση xenia καθώς παρουσιάζονται οι νέες τάσεις στον εξοπλισμό και στην υποστήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων που αποτελούν τα νέα εργαλεία στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους. Το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, είπε ο κ. Λιάσκος στοχεύει στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ενισχύοντας την περιφερειακή ανάπτυξη και την αναβάθμιση της κάθε περιοχής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024