Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρούσα σε ημερίδα αρχαιολόγων για τον ρόλο των δημοσίων μουσείων η Φιλίνη
Βουλευτής Α` Αθηνών ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Παρούσα σε ημερίδα αρχαιολόγων για τον ρόλο των δημοσίων μουσείων η Φιλίνη

Την ημερίδα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με θέμα «Ο ρόλος των δημόσιων Μουσείων σήμερα» χαιρέτησε εκ μέρους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. η βουλευτής Α΄ Αθηνών, κα `Αννα Φιλίνη. Αναφερόμενη ειδικότερα στα θέματα […]

Την ημερίδα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με θέμα «Ο ρόλος των δημόσιων Μουσείων σήμερα» χαιρέτησε εκ μέρους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. η βουλευτής Α΄ Αθηνών, κα `Αννα Φιλίνη. Αναφερόμενη ειδικότερα στα θέματα που προέκυψαν<...>με την πρόταση νόμου του ΥΠ.ΠΟ για το νέο Μουσείο της Ακροπόλεως, η κα Φιλίνη υποστήριξε σε δηλώσεις της πως το νέο Μουσείο της Ακρόπολης δεν πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί από τον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού Βράχου, αφού όπως εξήγησε, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θεωρεί ότι “και τα άλλα αρχαιολογικά μουσεία της χώρας που αναφέρονται στον περιβάλλοντα χώρο τους από όπου προέρχονται τα εκθέματά τους και με τον οποίο σχετίζονται άμεσα, δεν μπορούν και δεν πρέπει να αποκόβονται από αυτόν”.

“Η μετατροπή του νέου Μουσείου της Ακρόπολης σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο του ΥΠ.ΠΟ”, συνέχισε η κα Φιλίνη, “δεν λύνει προβλήματα γραφειοκρατικής δυσκαμψίας και θέτει υπό αμφισβήτηση τη συνταγματική επιταγή ότι η πολιτιστική μας κληρονομιά προστατεύεται από το κράτος”.

Τέλος, η ανάθεση του Μουσείου σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο άμεσα διορισμένο από τον Υπουργό, χωρίς διοικητική σχέση με την Αρχαιολογική Υπηρεσία και χωρίς να καθορίζονται οι επιστημονικές προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν τα μέλη του, κατά την βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., υποβαθμίζει επιστημονικά το μουσείο και ανοίγει τον δρόμο για την λειτουργία του με στενά επιχειρηματικά κριτήρια.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
20/03/2023
17/03/2023
16/03/2023
15/03/2023
14/03/2023