Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΑΣΟΚ: Πλήγμα για το συνεδριακό τουρισμό της Ελλάδας η απώλεια συνεδρίου της ABTA

ΠΑΣΟΚ: Πλήγμα για το συνεδριακό τουρισμό της Ελλάδας η απώλεια συνεδρίου της ABTA

“Μεγάλο πλήγμα για το μεταολυμπιακό Συνεδριακό Τουρισμό της Ελλάδας, καθώς και για το κύρος της χώρας” αποτελεί η απώλεια του Συνεδρίου της ΑΒΤΑ (Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Μ. Βρετανίας), όπως αναφέρουν βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε ερώτηση τους προς την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά

“Μεγάλο πλήγμα για το μεταολυμπιακό Συνεδριακό Τουρισμό της Ελλάδας, καθώς και για το κύρος της χώρας” αποτελεί η απώλεια του Συνεδρίου της ΑΒΤΑ<...>(Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Μ. Βρετανίας), όπως αναφέρουν βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (κ.κ. Κατσιφάρας Απόστολος, Διαμαντοπούλου `Αννα, Ζήση Ροδούλα, Πρωτόπαπας Χρήστος και Σγουρίδης Παναγιώτης) σε ερώτηση τους προς την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, με αφορμή τη προχτεσινή ανακοίνωση της ABTA, στην οποία αναφέρεται ότι “λόγω τοπικών αλλαγών τους τελευταίους μήνες στην Αθήνα” το φετινό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Μαρμπέλλα της Ισπανίας.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης:

Η απώλεια αυτή απλά αναδεικνύει την ασυνέπεια της Κυβέρνησης μεταξύ λόγων και πράξεων, όταν συνεχώς ακούμε για αναβάθμιση – ποιότητα – εμπλουτισμό τουριστικού προϊόντος και για επιμήκυνση τουριστικής περιόδου, ενώ στην πράξη, όπως αποδεικνύεται, τίποτα από αυτά δεν στηρίζεται.

Το Συνέδριο αυτό των Βρετανών ταξιδιωτικών πρακτόρων ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τον επόμενο Νοέμβριο και επρόκειτο να συμμετάσχουν σε αυτό περισσότεροι από 2.500 σύνεδροι και συνοδοί. Επιπλέον, 2.000 δωμάτια σε Ξενοδοχεία της Αθήνας είχαν δεσμευτεί για τη διοργάνωση αυτή και τώρα οι επιχειρηματίες του τουρισμού βρίσκονται κυριολεκτικά στον `αέρα`.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες, μεταξύ των ετών 2002-2004 η χώρα μας είχε κατορθώσει να επιλεγεί διοργανώτρια για την διενέργεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου των τουριστικών πρακτόρων ΑΒΤΑ για το 2006. Η ΑΒΤΑ τότε είχε λάβει την Απόφασή της στηριζόμενη στην αντίστοιχη επιτυχή, κατά γενική ομολογία, διοργάνωση που είχε πραγματοποιηθεί στην Κω το 2000, γιορτάζοντας μάλιστα το 50ης χρόνια, υπό την στήριξη του Ε.Ο.Τ., καθώς και στην επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Και ενώ μέχρι σήμερα στην ιστοσελίδα της ΑΒΤΑ διαφημιζόταν η Αθήνα με τον καλύτερο τρόπο, και απευθυνόμενη σε περισσότερους από 1.600 τουριστικούς πράκτορες της Μ. Βρετανίας, προφανώς αλλάζει και θα προβάλλεται η ανταγωνίστρια πόλη Μαρμπέλλα της Ισπανίας. Έτσι εμφανίζεται η Ελλάδα ανίκανη να διοργανώσει ένα Συνέδριο, το οποίο έχει ανακοινώσει από τον Ιούνιο του 2005, ενώ η Ισπανία, ικανή να διοργανώσει ένα τέτοιο Συνέδριο σε χρονικό διάστημα μόλις 6 μηνών που απομένουν για την πραγματοποίησή του.

Επειδή:

  • Ο διεθνής αντίκτυπος που θα δημιουργηθεί θα είναι πραγματικά τραγικός, όταν οι σύνεδροι – τουριστικοί πράκτορες της Μ. Βρετανίας – θα πληροφορηθούν, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, την αδυναμία της χώρας να κάνει το διεθνές συνέδριο των τουριστικών πρακτόρων για το οποίο είχε δεσμευτεί ένα χρόνο πριν.
  • Η διοργάνωση αναλήφθηκε από ανταγωνίστρια χώρα
  • Η χώρα μας, ένα χρόνο πριν, αποφάσισε τη διενέργεια του Συνεδρίου της ΑΒΤΑ στην Ελλάδα, κατά συνέπεια θα έπρεπε να γνωρίζει και το κόστος και να το έχει συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό του 2006.
  • Οι συγκεκριμένες διοργανώσεις για να αναληφθούν απαιτούνται μακροχρόνιες επαφές και διαδικασίες
  • Το αντίστοιχο Συνέδριο, το 2000, είχε πραγματοποιηθεί με την πλήρη στήριξη του Ε.Ο.Τ. και είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους Βρετανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες

Ερωτάται η κυρία Υπουργός:

  1. Γιατί η Ελλάδα εγκατέλειψε τη διοργάνωση της ΑΒΤΑ στην Αθήνα; Τι μεσολάβησε μεταξύ της αποδοχής της διοργάνωσης και της ανακοίνωσης της ΑΒΤΑ;
  2. Ποιος έχει την πολιτική ευθύνη της ακύρωσης από την ΑΒΤΑ του Συνεδρίου της στην Ελλάδα;
  3. Ποιο κόστος θα πλήρωνε ο Ε.Ο.Τ. για τη διοργάνωση αυτή; Αληθεύει ότι δεν διετέθησαν τα απαραίτητα κονδύλια, ενώ για το 2005, ο Ε.Ο.Τ., σύμφωνα με στοιχεία του, είχε χρηματοδοτήσει Συνέδρια με το ποσό των 2.640.349 ευρώ;
  4. Ποιες είναι οι “τοπικές αλλαγές” που επικαλείται στην ανακοίνωση ο Πρόεδρος της ΑΒΤΑ και στις οποίες δεν μπορούσε να ανταποκριθεί το Υπουργείο όταν το συγκεκριμένο Συνέδριο έχει πάλι πραγματοποιηθεί με επιτυχία στην Ελλάδα και ο Ε.Ο.Τ. τότε είχε ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο;

Οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ζήτησαν ακόμη από την υπουργό την κατάθεση της σχετικής αλληλογραφίας, από τη διεκδίκηση μέχρι την τελική Απόφαση για μη υλοποίηση του Συνεδρίου, μεταξύ ΑΒΤΑ και Ε.Ο.Τ.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024