Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠαυλίδης: Δίπλα στους νησιώτες η Κυβέρνηση με λύσεις στα προβλήματα τους

Παυλίδης: Δίπλα στους νησιώτες η Κυβέρνηση με λύσεις στα προβλήματα τους

Με αφορμή τα μέτρα για την ακτοπλοΐα, που ανακοίνωσε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης,ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, τόνισε […]

Με αφορμή τα μέτρα για την ακτοπλοΐα, που ανακοίνωσε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης,<...>ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, τόνισε σε μετέπειτα δηλώσεις του για ακόμη μια φορά την πρόθεση της Κυβέρνησης να σταθεί δίπλα στους νησιώτες και να δώσει λύσεις στα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

Ειδικότερα, ο κ. Παυλίδης, σε δηλώσεις του, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα `Ροδιακή`, στάθηκε ιδιαίτερα σε δύο από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, στα οποία συνέβαλε και το δικό του Υπουργείο. Τις 5ετείς συμβάσεις για την εξυπηρέτηση άγονων γραμμών και τη χορήγηση δωρεάν εισιτηρίων στους κατοίκους μικρών νησιών. Για το τελευταίο μάλιστα, διευκρίνισε ότι “το μέτρο, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, αφορά στους μόνιμους κατοίκους των μικρών νησιών και όχι στους επισκέπτες”.

Να σημειωθεί ότι συνολικά στο νότιο Αιγαίο υπάρχουν 43 νησιά με πληθυσμό λιγότερο των 3.100 και ως εκ τούτου χαρακτηρίζονται μικρά. Οι κάτοικοι αυτών των νησιών είναι που θα ωφεληθούν από το μέτρο. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι από τον κ. Κεφαλογιάννη ανακοινώθηκε η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να προβεί στη χορήγηση δωρεάν εισιτηρίων. “Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνεται η διαδικασία, οι όροι και οι προϋποθέσεις αποτελούν το `τεχνικό` τμήμα του ζητήματος” επεσήμανε ο κ. Παυλίδης.

Το επόμενο διάστημα θα παρθούν αποφάσεις για τις διαδικασίες και θα δοθούν εντολές στις υπηρεσίες με εγκύκλιο που θα αποσταλεί. Σε ό,τι αφορά στην εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών, με πενταετείς συμβάσεις (αντί μονοετών που υπογράφονταν ως σήμερα) ο κ. Παυλίδης είπε ότι “το μέτρο αυτό θα συμβάλει στην ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των νησιών της άγονης γραμμής”. Όπως τόνισε, “όταν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες γνωρίζουν ότι μπορούν να εξυπηρετούν μια γραμμή για 5 χρόνια (αντί για ένα) θα μπορούν να προγραμματίζουν καλύτερα τις επιχειρηματικές τους κινήσεις. Θα μπορούν δηλαδή να δρομολογούν στις γραμμές αυτές πιο σύγχρονα πλοία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024