Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣπηλιωτόπουλος: Στενή η σχέση μεταξύ τουρισμού και πολιτισμού
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Σπηλιωτόπουλος: Στενή η σχέση μεταξύ τουρισμού και πολιτισμού

Eκδήλωση προς τιμήν των συντελεστών της δεύτερης ταινίας της τριλογίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Η σκόνη του χρόνου» διοργάνωσαν την περασμένη Πέμπτη, στο Galaxy Bar του Hilton Αθηνών, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ο ΕΟΤ και η NOVA. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, καλωσορίζοντας στην Ελλάδα τέσσερις από τις σημαντικότερες προσωπικότητες…

Eκδήλωση προς τιμήν των συντελεστών της δεύτερης ταινίας της τριλογίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Η σκόνη του χρόνου» διοργάνωσαν την περασμένη Πέμπτη, στο Galaxy Bar του Hilton Αθηνών, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ο ΕΟΤ<...>και η NOVA. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, καλωσορίζοντας στην Ελλάδα τέσσερις από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του θεάτρου και του κινηματογράφου: την Ιρέν Ζακόμπ, τον Μισέλ Πικολί, τον Ουίλιαμ Νταφόε, τον Μπρούνο Γκάντζ. Η συγκεκριμένη ταινία, ανέφερε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, “θα αποτελέσει ένα ακόμη σημείο αναφοράς στην ιστορία του κινηματογράφου, ελληνική και διεθνή”.

“Πιστεύω ειλικρινά στη στενή σχέση μεταξύ Τουρισμού και Πολιτισμού” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπηλιωτόπουλος, εξηγώντας πως η τέχνη αγγίζει αξίες και ευαισθησίες που ξεπερνούν τα σύνορα και ενώνουν τους ανθρώπους. Παράλληλα αναδεικνύει τις ιδιαιτερότητες και αντιστέκεται στην κουλτούρα τις ομογενοποίησης. Η πολιτιστική έκφραση είναι η πλέον ισχυρή και ουσιαστική προβολή της Ελλάδας εκτός των συνόρων της, γιατί αναδεικνύει όχι μόνο την ταυτότητά της, αλλά και τη δυναμική της στο μέλλον”.

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο ΕΟΤ υπηρετώντας με συνέπεια τη νέα φιλοσοφία για την ποιοτική και πολυεπίπεδη τουριστική ανάπτυξη της χώρας στηρίζει ολόψυχα την ενδιαφέρουσα αυτή παραγωγή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης των Η.Π.Α. κ. Daniel V. Speckhard, ο Πρέσβης της Γαλλίας κ. Christophe Farnaud, o Πρέσβης της Γερμανίας κ. Wolfgang Schultheiss, ο Πρέσβης της Ελβετίας κ. Paul Koller-Hauser, οι ηθοποιοί Αλέξανδρος Μυλωνάς, Κωνσταντίνος Αποστολίδης, ο σκηνογράφος Διονύσης Φωτόπουλος, η Μαρία Φαραντούρη, η Ελένη Καραΐνδρου, ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Ιωάννης Ευαγγέλου, καθώς και στελέχη τουριστικών φορέων, συντελεστές κινηματογράφου και πλήθος καλλιτεχνικού κόσμου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024