Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυγκοινωνιακή απομόνωση 3 δημοτικών διαμερισμάτων στη Θέρμη καταγγέλλει η Ξηροτύρη-Αικατερινάρη
Βουλευτής Α` Θεσσαλονίκης ΣΥΝ

Συγκοινωνιακή απομόνωση 3 δημοτικών διαμερισμάτων στη Θέρμη καταγγέλλει η Ξηροτύρη-Αικατερινάρη

Το θέμα της συγκοινωνιακής απομόνωσης των κατοίκων τριών δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου Θέρμης παρουσίασε χτες στη Βουλή με ερώτηση της προς τους υπουργούς Μεταφορών & Επικοινωνιών και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης& […]

Το θέμα της συγκοινωνιακής απομόνωσης των κατοίκων τριών δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου Θέρμης παρουσίασε χτες στη Βουλή με ερώτηση της προς τους υπουργούς Μεταφορών & Επικοινωνιών και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης<...>& Αποκέντρωσης, η βουλευτής Α` Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού, κυρία Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη, ζητώντας την άμεση λύση του προβλήματος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι περιοχές Νέου Ρυσίου, Ραιδεστού και Ταγαράδων εξυπηρετούνται από μια και μοναδική γραμμή του ΟΑΣΘ, ενώ σημαντικά κενά υπάρχουν και στα δρομολόγια, καθότι οι ώρες αναμονής του λεωφορείου αγγίζουν και τη μιάμιση ώρα, με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία των κατοίκων, ο αριθμός των οποίων τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά και στα τρία δημοτικά διαμερίσματα.

Η Δημοτική Αρχή έχει επανειλημμένα στείλει επιστολές προς τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών ζητώντας να προστεθεί μία ακόμη γραμμή για να πυκνώσουν τα δρομολόγια και να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Παρά ταύτα η απάντηση, όπως τόνισε η βουλευτής, ήταν αρνητική, χωρίς να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αδυνατεί να προσθέσει μια ακόμη γραμμή.

Κάτοικοι και Δημοτική αρχή είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν το πρόβλημα να διαιωνίζεται και να διογκώνεται και μέσα από λαϊκές συνελεύσεις αναζητούν τρόπο να αντιδράσουν αποτελεσματικά.

Με βάση τα παραπάνω η κυρία Ξηροτύρη-Αικατερινάρη ζήτησε να μάθει από τους κ.κ. υπουργούς με ποιό τρόπο θα παρέμβουν αποτελεσματικά, ώστε ο ΟΑΣΘ να επιλύσει το πρόβλημα της κανονικής συγκοινωνιακής σύνδεσης των τριών διαμερισμάτων της περιοχής Θέρμης και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στο επιβατικό κοινό.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024