Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυναντήσεις με εταιρίες χαμηλού κόστους στο Λονδίνο
Γιώργος Νικητιάδης

Συναντήσεις με εταιρίες χαμηλού κόστους στο Λονδίνο

Με στόχο την μείωση της εξάρτησης από τους παραδοσιακούς και μεγάλους tour operators μέσω της επίτευξης συμφωνιών με τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους ο υφυπουργός πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης […]

Με στόχο την μείωση της εξάρτησης από τους παραδοσιακούς και μεγάλους tour operators μέσω της επίτευξης συμφωνιών με τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους ο υφυπουργός<...> πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τους επικεφαλής αυτών των εταιρειών, στο Λονδίνο στα πλαίσια της Διεθνούς τουριστικής έκθεσης WTM (World Travel Market 7-10 Νοεμβρίου). Ο ίδιος ο υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης, που έχει αναγάγει σε στοίχημα για τον ελληνικό τουρισμό την προσγείωση αυτών των εταιρειών στην Ελλάδα, έχει ήδη καλλιεργήσει το κλίμα μετά και την πρόσφατη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα, με τη συμμετοχή φορέων του τουρισμού και περιφερειαρχών προκειμένου να στρωθεί ο δρόμος για την έλευση τους στην Ελλάδα.

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου Κρήτης και μέλος του ΞΕΕ Γιάννης Οικονόμου, επισημαίνει ότι η προσγείωση αυτών των εταιρειών θα είναι σωσίβιο για τον τουρισμό στη μεγαλόνησο, που φέτος βίωσε με πολύ δύσκολη περίοδο. Τα υψηλά τέλη προσγείωσης καθιστούν αδύνατη την προσέλκυση τους στο αεροδρόμιου του Ηρακλείου, όπως χαρακτηριστικά τόνισε προσθέτοντας τις χρόνιες προσπάθειες που έχει καταβάλλουν οι Ξενοδόχοι για την έλευση τους στη χώρα μας.

Στο μεταξύ, οι προθέσεις των LCC (low Cost Carries) κάθε άλλο παρά αρνητικές είναι για αυτό το ενδεχόμενο, γεγονός που διευκολύνει τις ενέργειες της ελληνικής πλευράς. Είναι γνωστή η πρόθεση της Ryanair να αυξήσει τις πτήσεις προς την Ελλάδα κατά 1,5 εκατομμύρια άτομα το χρόνο βάσει στοιχείων σχετικά με την ζήτηση που υπάρχει. Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Τουρισμού, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει τεθεί το ζήτημα της συνδιαφήμισης των εταιρειών με τον ελληνικό τουρισμό, με κονδύλια προερχόμενα από τις Περιφέρειες, τα οποία ωστόσο θα «διοχετεύονται» μέσω των τουριστικών φορέων στις αεροπορικές εταιρείες.

Χαρακτηριστική της σημασίας των εταιρειών χαμηλού κόστους είναι το γεγονός ότι η easyJet μετέφερε προς την χώρα μας φέτος περί τους 1,1 εκατ. τουρίστες, ενώ στα τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα αναμένεται να κινηθεί η κίνηση και του χρόνου. Παράγοντες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού εκτιμούν μάλιστα ότι για τη νέα περίοδο η Ryanair, μπορεί να φτάσει και τους 1 εκατομμύρια επιβάτες, αν και εφόσον ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά.

Τα πρώτα αποτελέσματα «προσγείωσης» αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, φάνηκαν με τη δημοσιοποίηση των αφίξεων στις περιοχές της Κω και της Ρόδου, οι οποίες κόντρα στην πτώση που κατέγραψε όλη η τουριστική Ελλάδα κινήθηκαν έντονα ανοδικά. Τυχαίο ή σύμπτωση, αλλά και προς τα δύο νησιά πετούν από φέτος και οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες χαμηλού κόστους. Συγκεκριμένα άνοδο 11% στις αεροπορικές αφίξεις σημείωσε η Κως στο εννεάμηνο, 8,7% η Ρόδος, πάντα στο εξεταζόμενο διάστημα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024