Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυναντήσεις του αναπλ. υπουργού Εξωτερικών για τη χορήγηση βίζας με βιομετρικά στοιχεία
Τουριστική πολιτική

Συναντήσεις του αναπλ. υπουργού Εξωτερικών για τη χορήγηση βίζας με βιομετρικά στοιχεία

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη κάνει τα απαραίτητα βήματα ώστε το σύστημα να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες τρίτων χωρών (εκτός ΕΕ) που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Ελλάδα την προσεχή τουριστική περίοδο, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στην εκτιμώμενη αύξηση των αφίξεων από τη Ρωσία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Νίκος Ξυδάκης, συναντήθηκε χθες στο Υπουργείο Εξωτερικών, με την αναπληρωτή υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά. Θέμα της συνάντησης αποτέλεσαν οι ενέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το ζήτημα της χορήγησης θεωρήσεων εισόδου (visa).

Ο κ. Ξυδάκης ενημέρωσε την κα Κουντουρά για τον έγκαιρο σχεδιασμό και την υλοποίηση, εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών, των απαραίτητων ενεργειών σε σχέση με το νέο και ιδιαίτερα απαιτητικό σύστημα έκδοσης θεωρήσεων με βιομετρικά στοιχεία (σύστημα VIS).

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη κάνει τα απαραίτητα βήματα, ώστε το σύστημα να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες τρίτων χωρών (εκτός ΕΕ) που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Ελλάδα την προσεχή τουριστική περίοδο, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στην εκτιμώμενη αύξηση των αφίξεων από τη Ρωσία.

Στη συνέχεια, ο κ. Ξυδάκης πραγματοποίησε συνάντηση με φορείς του τουριστικού τομέα. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο κ. Λ. Τσιλίδης, πρόεδρος του HATTA (Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων), ο κ. Γ. Βερνίκος, γενικός γραμματέας ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), ο κ. Γ. Τσακίρης, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο κ. Γ. Αμβράζης, διευθυντής του ΣΕΤΕ, ο κ. Γ. Παλιούρας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΗΑΤΤΑ και ο κ. Γ. Ζαχαράτος, γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την προεργασία που έχει γίνει στο ζήτημα της χορήγησης θεωρήσεων εισόδου, με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία του νέου συστήματος, εν όψει της τουριστικής περιόδου. Από πλευράς τους, οι εκπρόσωποι των φορέων ευχαρίστησαν τον υπουργό για την έγκαιρη κινητοποίηση των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023
18/09/2023
15/09/2023
14/09/2023