Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση Δ.Σ. ΣΤΕΚ με το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου
Επείγουσα ανάγκη λήψης χρηματοπιστωτικών μέτρων για την ξενοδοχειακή βιομηχανία

Συνάντηση Δ.Σ. ΣΤΕΚ με το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε την 14η του μηνός συνάντηση του Δ.Σ. του ΣΤΕΚ με το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, κ. Αθανάσιο Ορφανίδη, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια σειράς συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν με ανώτατα […]

Πραγματοποιήθηκε την 14η του μηνός συνάντηση του Δ.Σ. του ΣΤΕΚ με το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, κ. Αθανάσιο Ορφανίδη, η οποία εντάσσεται<...> στα πλαίσια σειράς συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν με ανώτατα στελέχη των Κυπριακών τραπεζών εν όψει της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Τονίστηκε η επείγουσα ανάγκη λήψης χρηματοπιστωτικών μέτρων για μείωση των αρνητικών επιπτώσεων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και τον τουρισμό γενικότερα.

Ιδιαίτερα το Δ.Σ. του ΣΤΕΚ εξέφρασε προς τον κ. Ορφανίδη την έντονη ανησυχία και απογοήτευση του για το γεγονός ότι το κόστος του χρήματος για τις τουριστικές επιχειρήσεις στην Κύπρο παραμένει ακόμα σε υπέρ το δέον ψηλά επίπεδα που δεν συνάδουν με τα δεδομένα στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.

Ο πρόεδρος του ΣΤΕΚ υπογράμμισε την αναγκαιότητα η βιομηχανία της φιλοξενίας, πούναι η ραχοκοκαλιά και το αναπτυξιακό υπόβαθρο της κυπριακής οικονομίας, και η οποία αποδεικνύεται επικίνδυνα ευάλωτη, να τύχει γρήγορης, έμπρακτης και ουσιαστικής στήριξης από το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας αναφέρθηκε στο ευρωσύστημα και την ανάγκη εκσυγχρονισμού του νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου ώστε να διευκολυνθεί η εισροή φθηνότερου χρήματος στις τράπεζες από την Ε.Ε. προς διοχέτευση στον επιχειρηματικό τομέα της οικονομίας με καλύτερους όρους και προϋποθέσεις από ότι ισχύουν σήμερα.

Υπογραμμίστηκε τέλος η αναγκαιότητα συνεχούς ενίσχυσης των ανταγωνιστικών συνθηκών μεταξύ των τραπεζικών ιδρυμάτων του τόπου, απαραίτητη επίσης προϋπόθεση για αυξημένη παραγωγικότητα και φθηνότερο κόστος χρήματος, πούναι το κύριο ζητούμενο από όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις του τόπου που ήδη υποφέρουν από τις συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024