Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύσκεψη Υπουργείου Τουρισμού – φορέων για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού
Συμφωνία για ειδική γνωμοδοτική επιτροπή

Σύσκεψη Υπουργείου Τουρισμού – φορέων για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού

Ευρεία σύσκεψη για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, υπό την προεδρία του υφυπουργού Τουρισμού Πολιτισμού, κ. Γιώργου Νικητιάδη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του HAPCO, του ΣΕΤΕ και του Athens Convention Bureau, καθώς και επαγγελματίες ξενοδόχοι από…

Ευρεία σύσκεψη για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, υπό την<...> προεδρία του υφυπουργού Τουρισμού Πολιτισμού, κ. Γιώργου Νικητιάδη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του HAPCO, του ΣΕΤΕ και του Athens Convention Bureau, καθώς και επαγγελματίες ξενοδόχοι από διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίοι διαθέτουν συνεδριακά κέντρα υψηλών προδιαγραφών.

Ο κ. Νικητιάδης τόνισε στους παρευρισκόμενους το ενδιαφέρον του υπουργείου για την ανάδειξη αυτής της μορφής τουρισμού και ανέφερε: “Στόχος είναι να ξεπεράσουμε το παρελθόν, και πλέον να θέσουμε σωστές βάσεις που θα συνδράμουν στο να αποκτήσουμε σημαντικό μερίδιο από την διεθνή αγορά του συνεδριακού τουρισμού”.

Στο πλαίσιο αυτό οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου που θα φέρει αποτελέσματα και συμφώνησαν να καταρτιστεί ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που θα βασιστεί στις προτάσεις που θα καταθέσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Το σχέδιο θα εφαρμοστεί, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες συνεδριακές υποδομές καθώς και να δημιουργηθούν οι συνθήκες περαιτέρω ανάπτυξης αυτή της μορφής τουρισμού.

Ανάμεσα στα θέματα που ετέθησαν στο τραπέζι του διαλόγου τα οποία συμβάλλουν στην νέα προσπάθεια που ξεκινά, είναι:

  1. η καταγραφή της υφιστάμενης συνεδριακής υποδομής της χώρας,
  2. η προβολή του ελληνικού συνεδριακού “προϊόντος” στην εξειδικευμένη αγορά των οργανωτών συνεδρίων, και
  3. η δημιουργία κεντρικής και περιφερειακών δομών (τύπου Convention Bureaus) συντονισμού των δράσεων που θα περιλαμβάνει το σχέδιο ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού.

Τέλος συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ειδική γνωμοδοτική επιτροπή, η οποία θα αναλάβει τον συντονισμό των δράσεων που θα περιλαμβάνει το σχέδιο ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού.

19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024