Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣύσταση ομάδας εργασίας για ολοκληρωμένο σχέδιο για την νησιωτική ακτοπλοΐα
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας- Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Σύσταση ομάδας εργασίας για ολοκληρωμένο σχέδιο για την νησιωτική ακτοπλοΐα

Συντονιστικές συσκέψεις στη Μυτιλήνη με θέματα την ακτοπλοΐα και τη λαθρομετανάστευση πραγματοποίησε την Πέμπτη (4 Οκτωβρίου) ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας- Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βουλγαράκης. Στην πρώτη, κατά […]

Συντονιστικές συσκέψεις στη Μυτιλήνη με θέματα την ακτοπλοΐα και τη λαθρομετανάστευση πραγματοποίησε την Πέμπτη (4 Οκτωβρίου) ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας- Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βουλγαράκης. Στην πρώτη, κατά την οποία πήραν μέρος ο<...> Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, καθηγητής κ. Ιωάννης Τζωάννος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Ηλίας Σιωνίδης, ο Β’ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Υποναύαρχος κ. Κ. Αθανάσιος Μπούσιος, αξιωματικοί του Λ. Σ. και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Μεταφορών του πρώην Υπουργείου Αιγαίου αποφασίσθηκε να συσταθεί ομάδα εργασίας υπό την προεδρία του Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστου Κουρούση.

Η ομάδα θα έχει ως στόχο να καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ακτοπλοΐα, έτσι ώστε να αντιμετωπισθούν επαρκώς και με αποτελεσματικότητα τα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Μυτιλήνη, ο κ. Υπουργός, είχε συναντήσεις και με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Ιωάννη Λέκκα, τον Νομάρχη Λέσβου κ. Παύλο Βογιατζή, τον Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Αθανάσιο Γιακαλή και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Τρουμπή.

Τέλος, ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε πως στις άμεσες προτεραιότητές του είναι το επόμενο χρονικό διάστημα, να επισκεφθεί όλα τα διοικητικά κέντρα της νησιωτικής περιοχής, όπως και να πραγματοποιήσει συσκέψεις και επισκέψεις στον Aη-Στράτη και τη Λήμνο.

Ο κ. Βουλγαράκης μετείχε επίσης σε συνάντηση την Παρασκευή (5 Οκτωβρίου) με τον Πρωθυπουργό και με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Ναυτιλίας κ. Ευθύμιο Μητρόπουλο.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για χώρα μας ο κ. Μητρόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Ναυτιλίας, να είναι Έλληνας. Είχαμε λοιπόν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, όπου συζητήσαμε ζητήματα της διεθνούς ναυτιλίας. Συζητήσαμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στα ζητήματα αυτά και συγκεκριμένα τις πρωτοβουλίες, τις οποίες έχει πάρει ο κ. Μητρόπουλος και στις οποίες η Ελλάδα επιθυμεί να είναι αρωγός. Απ΄ την συζήτηση αυτή προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα», δήλωσε ο Υπουργός μετά το πέρας της συνάντησης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα ποια είναι αυτά τα ζητήματα ο Υπούργος είπε ότι ειναι ζητήματα που σχετίζονται με τη διεθνή ναυτιλία, την ασφάλεια των πλοίων, την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και τις πρωτοβουλίες τις οποίες παίρνει ο Διεθνής Οργανισμός.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024