Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤεχνολογία και πολιτισμός στην υπηρεσία επισκεπτών
Υπουργείο Πολιτισμού

Τεχνολογία και πολιτισμός στην υπηρεσία επισκεπτών

Την ουσιαστική συμβολή της τεχνολογίας στην υπηρεσία του πολιτισμού, ακολουθώντας τα παραδείγματα πολλών ευρωπαϊκών πόλεων, αξιοποιεί πλέον και η Ελλάδα, με τη χτεσινή υπογραφή συμφωνίας μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού και ΟργανισμούΠροβολής […]

Την ουσιαστική συμβολή της τεχνολογίας στην υπηρεσία του πολιτισμού, ακολουθώντας τα παραδείγματα πολλών ευρωπαϊκών πόλεων, αξιοποιεί πλέον και η Ελλάδα, με τη χτεσινή υπογραφή συμφωνίας μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού και Οργανισμού<...>Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, που προβλέπει τη διάθεση αυτόματων συστημάτων ξενάγησης σε 15 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της χώρας σε 14 μήνες.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία προβλέπει:


  • την ανάπτυξη, προμήθεια και εφαρμογή φορητών συστημάτων πληροφόρησης σε 15 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, κόστους 9.553.314 ευρώ. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 14 μήνες και θα λειτουργήσει πιλοτικά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.
  • την εγκατάσταση αυτόματων συστημάτων πώλησης εισιτηρίων, διαχείρισης και ελέγχου των εισόδων του κοινού σε σημαντικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Σημειώνεται πως το έργο της εγκατάστασης αυτόματων συστημάτων πώλησης εισιτηρίων θα λειτουργήσει πιλοτικά στην Ακρόπολη Λίνδου, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023