Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤη διατήρηση των ΚΑΕ στα χερσαία σύνορα της ΕΕ υπερψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Απόφαση σημαντική για τα ελληνικά ΚΑΕ στους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας με τρίτα κράτη

Τη διατήρηση των ΚΑΕ στα χερσαία σύνορα της ΕΕ υπερψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τη διατήρηση των καταστημάτων αφορολόγητων ειδών στα χερσαία σύνορα της ΕΕ υπερψήφισε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του γενικού καθεστώτος για τα προϊόντα που υπόκεινται σε ειδικούς […]

Τη διατήρηση των καταστημάτων αφορολόγητων ειδών στα χερσαία σύνορα της ΕΕ υπερψήφισε χθες<...> το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του γενικού καθεστώτος για τα προϊόντα που υπόκεινται σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης. Η απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα ελληνικά ΚΑΕ, που βρίσκονται στους μεθοριακούς σταθμούς της Ελλάδας με τρίτες χώρες και η λειτουργία των οποίων κινδύνευε από την αρχική πρόταση της Επιτροπής περί παύσης της λειτουργίας τους.

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Κατερίνα Μπατζελή, τόνισε: “Η σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αίρει τη διακριτική μεταχείριση εις βάρος των καταστημάτων αφορολόγητων που επιχειρήθηκε από την αρχική πρόταση της Επιτροπής με στόχο την τμηματική κατάργηση της λειτουργίας μόνο των καταστημάτων αυτών και όχι και των υπόλοιπων που έχουν την έδρα τους σε λιμάνια ή αεροδρόμια. Ειδικά για την Ελλάδα που έχει εκτεταμένα χερσαία σύνορα με τρίτες χώρες η λειτουργία των ΚΑΕ έχει σημαντική προστιθεμένη αξία τόσο για την τοπική οικονομία και αγορά εργασίας όπου αυτά δραστηριοποιούνται όσο και για τις επιχειρήσεις τα προϊόντα των οποίων διατίθενται στα καταστήματα αυτά. Το Συμβούλιο Υπουργών φέρει τώρα την ευθύνη να αναθεωρήσει ανάλογα την πρόταση της Επιτροπής ενσωματώνοντας την πρόταση του Κοινοβουλίου”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/07/2024
23/07/2024
22/07/2024
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024