Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤσιαρτσιώνης: Αναγκαία η αλλαγή του τουριστικού προφίλ Μακεδονίας – Θράκης

Τσιαρτσιώνης: Αναγκαία η αλλαγή του τουριστικού προφίλ Μακεδονίας – Θράκης

Την αναγκαιότητα αλλαγής του τουριστικού προφίλ της περιοχής Μακεδονίας – Θράκης, με τη παράλληλη αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος,επεσήμανε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, στα πλαίσια των εγκαινίων […]

Την αναγκαιότητα αλλαγής του τουριστικού προφίλ της περιοχής Μακεδονίας – Θράκης, με τη παράλληλη αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος,<...>επεσήμανε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, στα πλαίσια των εγκαινίων του νέου γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, για την επίτευξη αυτού του διττού σκοπού, ο Υπουργός πρότεινε την προώθηση του εναλλακτικού πολιτιστικού, ορεινού, θαλάσσιου, θρησκευτικού και ιαματικού τουρισμού σε δωδεκάμηνη βάση.

“Σ` αυτή την κατεύθυνση πρέπει, με συγκροτημένες πολιτικές, να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη, που αναδεικνύει και στηρίζει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής” ανέφερε ο κ. Τσιαρτσιώνης, υπογραμμίζοντας πως “η Βόρεια Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να στηρίζει την τουριστική της ανάπτυξη μόνο στο κλασικό πρότυπο `ήλιος και θάλασσα`. Πρέπει να αξιοποιήσει τους πλούσιους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους, που διαθέτει, στο πλαίσιο των νέων μορφών τουρισμού. Ο πολιτιστικός πλούτος, η ιστορία, η βιοποικιλότητα, οι κλιματικές αλλαγές μπορούν να στηρίζουν σε δωδεκάμηνη βάση την τουριστική δραστηριότητα”.

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στο νέο αναπτυξιακό νόμο, εκτιμώντας ότι αυτός “ενισχύει τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου ξενοδοχειακού δυναμικού και την επιδότηση των έργων ειδικής τουριστικής υποδομής”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024