Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒ. Κικίλιας: 'Είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα του βιώσιμου τουρισμού'
Τουριστική πολιτική

Β. Κικίλιας: 'Είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα του βιώσιμου τουρισμού'

H επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μέσα από τη στήριξη των χειμερινών προορισμών και του city break σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, αποτελεί στρατηγικό στόχο του Υπουργείου Τουρισμού.

Τρεις προτεραιότητες έθεσε ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας, σε συνέντευξή του στο cnn.gr:
1. Προσέλκυση νέων επενδύσεων
Οι πόροι που αναμένεται να εισρεύσουν στην χώρα με σκοπό την ενίσχυση των επενδύσεων σε νευραλγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, θα δώσουν την ώθηση που χρειάζεται ο τουρισμός για να αποκτήσει ανθεκτικότητα, να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα του ψηφιακού μετασχηματισμού και βέβαια, να στηριχθούν οι επαγγελματίες του κλάδου.
2. Ενίσχυση των υποδομών
Στα έργα του τουρισμού, οι ιδιωτικοί πόροι αναμένεται να μοχλευτούν για επενδύσεις σε σημαντικές τουριστικές υποδομές, που υπάρχει ανάγκη. Για τον σκοπό αυτό, έχει προβλεφθεί εισαγωγή νέων νομοθετικών ρυθμίσεων προκειμένου να απλουστευθεί και να απλοποιηθεί η διαδικασία χωροταξικού σχεδιασμού, αδειοδοτήσεων και άλλων λειτουργικών θεμάτων.
3. Διατήρηση της Ποιότητας και της Αυθεντικότητας
Η διαφύλαξη της ποιότητας του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος συνδέεται με την φέρουσα ικανότητα και τους διακηρυγμένους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και αποτελεί κύρια προτεραιότητα. Ταυτόχρονα, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες διαφύλαξης της αυθεντικότητας της εμπειρίας του επισκέπτη, μέσα από τη διατήρηση και την ενίσχυση της τουριστικής μας ταυτότητας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ενίσχυση και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, που αποτελεί την ψυχή του τουρισμού, με νέες δεξιότητες που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής.

“H επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μέσα από τη στήριξη των χειμερινών προορισμών και του city break σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, αποτελεί στρατηγικό μας στόχο. Θέλουμε περισσότερο, ποιοτικότερο τουρισμό, σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στους παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς. Οι προσπάθειες που κάνουμε αποδίδουν καρπούς αισιοδοξίας”, λέει ο υπουργός. “Την εβδομάδα που μας πέρασε συμφωνήσαμε με τον Όμιλο Der Touristik, να δοθεί περαιτέρω έμφαση στην προσέλκυση μέσω και συνδιαφήμισης τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2022. Προηγουμένως, είχαμε συμφωνήσει Norwegian Cruise Line για 200.000 επιβάτες κρουαζιέρας το 2022, από τις 2 Μαρτίου 2022 έως τις 22 Νοεμβρίου 2022, μήνες που θεωρούνται off season. Παράλληλα, σε συζήτησή μας με τον CEO της Jet2, κορυφαίου tour operator για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, συμφωνήσαμε να ανοίξουν νωρίς την άνοιξη οι πτήσεις προς τους ελληνικούς προορισμούς και για πρώτη φορά σε αυτούς να συμπεριλαμβάνεται και η Αθήνα”.

Όσον αφορά στο βιώσιμο τουρισμό, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να αναπτύξει μια στρατηγική βιώσιμου τουρισμού που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και θα θέτει τα ζητήματα βιοποικιλότητας στο επίκεντρο του σχεδιασμού του θαλάσσιου και παράκτιου τουριστικού σχεδιασμού, ιδίως σε ό,τι αφορά τις υπερβολικά ευάλωτες τοπικές κοινωνίες, όπως είναι τα μικρότερα νησιά μας. “Θέλουμε να φτιάξουμε ένα δίκτυο που θα ενημερώνει τους παράγοντες της αγοράς στο εξωτερικό για τις πολλές δράσεις θεματικού τουρισμού που γίνονται στην Ελλάδα”, είπε. “Αλλά και ως προς τη γεωγραφική στόχευση δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα λιγότερο γνωστά νησιά μας, στη βάση όμως της διατήρησης της αυθεντικότητας και της διαφοροποίησης των εμπειριών που προσφέρουν στον ταξιδιώτη. Αυτά, σε συνδυασμό με την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού – οι οποίες, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί φέρνουν υψηλή προστιθέμενη αξία σε όλο το φάσμα της ελληνικής οικονομίας – είναι βασικά μας εργαλεία. Στο πλαίσιο αυτό ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού ‘τρέχει’ ήδη καμπάνια στο εξωτερικό για τον χειμερινό τουρισμό, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Η βιωσιμότητα του τουρισμού είναι το μεγάλο στοίχημα και είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024