Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒ. Κικίλιας: 'Ο κόσμος θα έρθει νωρίς φέτος στην Ελλάδα και θα φύγει αργά'
Τουριστική πολιτική

Β. Κικίλιας: 'Ο κόσμος θα έρθει νωρίς φέτος στην Ελλάδα και θα φύγει αργά'

'Διασυνδεόμαστε με τα τουρκικά λιμάνια για την κρουαζιέρα, γιατί ενισχυόμαστε από αυτό. Θα επιτρέψουμε τα ημερόπλοια να έρθουν σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω, Ρόδο. Και θέλουμε 1,5 εκατομμύριο υψηλού επιπέδου τουρίστες να έρθουν από την Τουρκία στην Ελλάδα και να αφήσουν το συνάλλαγμά τους', δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού.

“Έχω ζητήσει από όλους, περιφέρειες, δήμους, ξενοδόχους, επιχειρηματίες υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπόρους, να είναι έτοιμοι από τον Μάρτιο. Γιατί ο κόσμος θα έρθει νωρίς φέτος στην Ελλάδα και θα φύγει αργά. Είναι μεγάλος στόχος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Οι επενδύσεις που γίνονται και η αναβάθμιση των καταλυμάτων φέρνει πολύ πιο ποιοτικό κόσμο και σε όλες τις εποχές του χρόνου”. Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων, σε τηλεοπτική του συνέντευξη υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας στο Action 24.

“Θέλουμε οι Γάλλοι να έρχονται στην Ελλάδα τις 8 εβδομάδες των σχολικών διακοπών τους. Θέλουμε να έρχονται Ισραηλινοί τουρίστες τον ιερό μήνα των διακοπών τους, τον Σεπτέμβριο. Θέλουμε να αναβιώσουμε και να στηρίξουμε τον ιαματικό τουρισμό, το wellness, τον ιατρικό τουρισμό που είναι τεράστια πηγή εσόδων στη βόρεια Ευρώπη, στη Γερμανία και στην Αυστρία.

Ενισχύουμε τις σχέσεις μας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις χώρες του Κόλπου. Είναι υψηλού εισοδήματος ταξιδιώτες και θέλουμε να έρχονται εδώ”.

Και ο υπουργός συνέχισε: “Πήγα στην Τουρκία. Είχε 11 χρόνια να συναντηθεί Έλληνας υπουργός Τουρισμού με Τούρκο υπουργό Τουρισμού. Υπάρχουν πολλά τα οποία μας χωρίζουν και είμαι αυτός ο οποίος βγήκα και καυτηρίασα τη συμπεριφορά των Τούρκων με το πάρτι που έκαναν έξω από την Ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά.

Όμως, βεβαίως διασυνδεόμαστε με τα λιμάνια τους για την κρουαζιέρα, γιατί ενισχυόμαστε από αυτό. Θα επιτρέψουμε τα ημερόπλοια να έρθουν σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω, Ρόδο. Και θέλουμε 1,5 εκατομμύριο υψηλού επιπέδου τουρίστες να έρθουν από την Τουρκία στην Ελλάδα και να αφήσουν το συνάλλαγμά τους. Υπάρχει και πολιτιστική διπλωματία που περιέχει τον τουρισμό και είναι σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής μας.

Όλα αυτά φέρνουν συνάλλαγμα, αύξηση του εισοδήματος στη μέση ελληνική οικογένεια, σε όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον ελληνικό τουρισμό. Είναι στρατηγική προτεραιότητα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας”.

15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024