Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsAmazon, Booking.com, Expedia Group και άλλοι δημιουργούν τον πρώτο Διεθνή Συνασπισμό για Αξιόπιστες Κριτικές
Τουρισμός και καναλωτές

Amazon, Booking.com, Expedia Group και άλλοι δημιουργούν τον πρώτο Διεθνή Συνασπισμό για Αξιόπιστες Κριτικές

reviews

Τα μέλη του Συνασπισμού θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες, στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, στο 2ο Συνέδριο Fake Reviews, που διοργανώνεται από την Amazon.

Οι κολοσσοί Amazon, Booking.com, Expedia Group, Glassdoor, Tripadvisor και Trustpilot ανακοίνωσαν ότι συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν τον Διεθνή Συνασπισμό για Αξιόπιστες Κριτικές, μια διακλαδική συνεργασία που δεσμεύεται να προστατεύει την πρόσβαση σε αξιόπιστες κριτικές καταναλωτών παγκοσμίως. Μαζί, τα μέλη του θα καθορίσουν τις βέλτιστες πρακτικές για τη φιλοξενία κριτικών στο διαδίκτυο και την κοινή χρήση μεθόδων εντοπισμού ψευδών κριτικών, με στόχο να τις σταματήσουν στην “πηγή”.

Οι ανωτέρω εταιρείες συναντήθηκαν τον Οκτώβριο του 2022 στο Σαν Φρανσίσκο στο 1ο Συνέδριο Fake Reviews που διοργάνωσε η Tripadvisor. Οι παρευρισκόμενοι άκουσαν ειδικούς από την κυβέρνηση, τον ακαδημαϊκό κόσμο και τον κλάδο γενικότερα σχετικά με κοινές προκλήσεις και πιθανές προσεγγίσεις μετριασμού του φαινομένου των ψευδών κριτικών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός επίσημου συνασπισμού για τη συνεργασία στη δημόσια εκπαίδευση και τη συνεχή ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μελών, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η απάτη στις κριτικές.

Ο Συνασπισμός συμφώνησε να έχει συμμετοχή σε αρκετούς βασικούς τομείς για την προστασία των καταναλωτών και των συνεργατών από ψευδείς , προσπαθώντας να εξασφαλίσει ότι το κοινό δεν παραπλανάται από δόλιο περιεχόμενο, τομείς όπως:

  • Κοινή “γραμμή πλεύσης” της βιομηχανίας: Ανάπτυξη κοινών προτύπων και ορισμών προς χρήση σε ολόκληρο τον κλάδο γύρω από το τι συνιστά ψευδή κριτική και άλλη ονοματολογία και μέτρηση ελέγχου περιεχομένου.
  • Κοινή χρήση βέλτιστων πρακτικών: Καθορισμός βέλτιστων πρακτικών για τη φιλοξενία διαδικτυακών κριτικών και κοινή χρήση πληροφοριών σχετικά με τη διαδικασία ελέγχου ενημερωμένου περιεχομένου και τις μεθόδους εντοπισμού ψευδών κριτικών.
  • Ανταλλαγή πληροφοριών: Κοινή χρήση πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των δόλιων παραγόντων, όπως εταιρείες που πωλούν ψευδείς κριτικές σε επιχειρήσεις που επιδιώκουν να βελτιώσουν με αθέμιτα μέσα τη φήμη τους.
  • Υπεράσπιση: Αλληλεπίδραση με ακαδημαϊκούς και ηγέτες δημόσιας πολιτικής για την προώθηση των πλεονεκτημάτων για τους καταναλωτές από το περιεχόμενο των κριτικών και την υποστήριξη των προσπαθειών του κλάδου για την καταπολέμηση της δημοσίευσης ψευδών κριτικών.

Ο Συνασπισμός είναι αφοσιωμένος στην τήρηση των υψηλότερων προτύπων ακεραιότητας, διαφάνειας και λογοδοσίας. Μέσω συνεργατικών πρωτοβουλιών, στοχεύουν να θέσουν νέα πρότυπα για τη διατήρηση της αυθεντικότητας των κριτικών, παρέχοντας εμπιστοσύνη στους καταναλωτές παγκοσμίως.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024