Τελευταία νέα
ΑρχικήΚατάθεση αίτησης για νηολόγηση δύο νέων πλοίων από την Superfast

Κατάθεση αίτησης για νηολόγηση δύο νέων πλοίων από την Superfast

Η εταιρία Επιχειρήσεις Αττικής ανακοίνωσε ότι κατέθεσε στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας αιτήσεις για τη νηολόγηση των νέων πλοίων της Superfast V και Superfast VI τα οποία θα παραληφθούν από τα […]

Η εταιρία Επιχειρήσεις Αττικής<.> ανακοίνωσε ότι κατέθεσε στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας αιτήσεις για τη νηολόγηση των νέων πλοίων της Superfast V και Superfast VI τα οποία θα παραληφθούν από τα ναυπηγεία εντός των προσεχών μηνών και θα υψώσουν την ελληνική σημεία. Τα πλοία θα δρομολογηθούν στις γραμμές της Αδριατικής και θα προσθέσουν 200 περίπου θέσεις εργασίας στα γραφεία και στα πλοία.
Επίσης, η εταιρία ανταποκρινόμενη στις δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας στις αρχές του μήνα ότι "υπάρχει ανάγκη άμεσης ανανέωσης του στόλου της γραμμής Δωδεκανήσου", υπέβαλε αιτήσεις για άδειες σκοπιμότητας στις γραμμές Πειραιά- Κω-Ρόδου και Πειραιά-Χανίων, με νεότευκτα υψηλών ταχυτήτων πλοία.
Η γραμμή Πειραιάς-Κω-Ρόδου θα καλύπτεται σε 10 ώρες και 10 λεπτά και η γραμμή Πειραιάς-Χανιά σε 5 ώρες και 15 λεπτά. Επίσης, η εταιρία δεσμεύτηκε προς τον υπουργό ότι είναι διατεθειμένη να εκτελεί με άλλο όμως πλοίο του Ομίλου την γραμμή Πειραιά ή Ραφήνα-Πάτμο-Λέρο-Κάλυμνο-Κω-Νίσυρο-Τήλο-Ρόδο.
Στη γραμμή Πειραιά-Χανιά η εταιρία δεσμεύτηκε για μείωση τιμών και εκπτώσεις από το επίσημο ναυλολόγιο επιβατών, συνολικά 23,5% στο σύνολο μετάβασης και επιστροφής. Δεσμεύτηκε επίσης, σε μείωση 20% στην τιμή μεταφοράς φορτηγών και ΙΧ αυτοκινήτων.
Στη γραμμή Πειραιά-Κω-Ρόδο η εταιρία δεσμεύτηκε για μείωση τιμών και έκπτωση της τάξεως του 19% στους επιβάτες για μετάβαση και επιστροφή και 10% μείωση στην τιμή μεταφοράς φορτηγών και ΙΧ αυτοκινήτων.
Πέραν αυτών των βασικών εκπτώσεων θα προσφερθούν και εμπορικές εκπτώσεις για πολλαπλές διαδρομές, οικογενειακές εκπτώσεις και ομαδικά εισιτήρια.
Τα πλοία που θα δρομολογηθούν είναι τύπου Superfast, περίπου 30.000 τόνων, ταχύτητας 28 μιλίων, μέγιστο μήκος 175 μέτρα, και θα μεταφέρουν το καθένα 1.600 επιβάτες και 850 ΙΧ αυτοκίνητα ή 110 φορτηγά και 100 ΙΧ αυτοκίνητα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024