Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣε αεροπορική απομόνωση η Βρετανία λόγω του νέου στελέχους του COVID-19
Τουριστική πολιτική

Σε αεροπορική απομόνωση η Βρετανία λόγω του νέου στελέχους του COVID-19

Αεροπορική οδηγία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο: στις 7 ημέρες ο υποχρεωτικός προληπτικός περιορισμός.

Μετά την ανακάλυψη μιας νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού, που κυκλοφορεί σε τμήματα της βρετανικής επικράτειας, από χθες τα μεσάνυχτα διέκοψαν τις αεροπορικές τους συνδέσεις με τη Βρετανία, η Γερμανία, Γαλλία, η Ιταλία, η Κύπρος, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Σουηδία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Τουρκία, ενώ η Αυστρία σχεδιάζει να ακολουθήσει. Το Βέλγιο ανέστειλε και τα δρομολόγια των τρένων από τη Βρετανία από τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Η απόφαση για διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων ενδέχεται να υιοθετηθεί από το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε το βράδυ της Κυριακής κυβερνητική πηγή της Γερμανίας, διευκρινίζοντας ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται σε συζητήσεις για τη διαμόρφωση κοινής στάσης σχετικά με τις θαλάσσιες και τις χερσαίες συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσης, σήμερα Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου οι πρεσβευτές των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνέλθουν στις Βρυξέλλες με θέμα τους περιορισμούς στις μετακινήσεις που προκαλεί η εμφάνιση του νέου στελέχους του ιού στην Βρετανία. Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, οι πρεσβευτές θα συζητήσουν μέτρα όπως η εφαρμογή των τεστ PCR για τους ταξιδιώτες που φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκτός Ευρώπης, Αργεντινή, Χιλή, Σαουδική Αραβία και Καναδάς ανακοίνωσαν ότι αναστέλλονται οι επιβατικές πτήσεις από και προς τη Βρετανία.

Στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου καθηλώθηκαν χιλιάδες επιβάτες περιμένοντας οδηγίες από τις αεροπορικές εταιρείες για το εάν θα καταφέρουν να πετάξουν προς τους προορισμούς τους μετά τους περιορισμούς στις πτήσεις από και προς Βρετανία λόγω της μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Στο αεροδρόμιο βρίσκονται και αρκετοί Βρετανοί που ετοιμαζόντουσαν να πάνε στην επαρχία για να κάνουν Χριστούγεννα με τις οικογένειες τους, εκτός από εκείνους που επιθυμούν να ταξιδέψουν στις πατρίδες τους.

7ήμερος υποχρεωτικός προληπτικός περιορισμός για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ην. Βασίλειο
Η ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την συμπληρωματική αεροπορική οδηγία (NOTAM) για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο η οποία θα ισχύει από την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 6 το πρωί έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021.

Ειδικότερα, όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται σε επταήμερο (7) υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα ήταν υποχρεωτικός και παραμένει για τις υπόλοιπες διεθνείς αφίξεις ο τριήμερος προληπτικός περιορισμός σε όλους τους επιβάτες από το εξωτερικό, ενώ από αύριο ορίζεται σε επτά ημέρες για τους αφιχθέντες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/. Παράλληλα όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελληνική Επικράτεια  από το Ηνωμένο Βασίλειο υπόκεινται και σε υποχρεωτικά rapid test για το χρονικό διάστημα έως και τις 7 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας Κύπρου, “μετά τον εντοπισμό νέου στελέχους του ιού SARS-CoV-2 στο Ηνωμένο Βασίλειο, για προφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, έως ότου υπάρξουν περισσότερα στοιχεία από την επιστημονική κοινότητα, οι επιβάτες που καταφθάνουν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, οφείλουν να παραμένουν σε αυτό-περιορισμό για περίοδο 14 ημερών ή για περίοδο 10 ημερών, νοουμένου ότι υποβάλλονται σε μοριακή εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα. Νοείται ότι κατά την περίοδο του αυτό-περιορισμού, εάν εκδηλωθούν συμπτώματα, θα πρέπει να υπάρξει επικοινωνία με τον Προσωπικό Ιατρό για ιατρική καθοδήγηση.

Η ρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ από αύριο, 21 Δεκεμβρίου 2020, στις 6 π.μ.

Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό είναι συμπληρωματικό στο μέτρο που είναι ήδη σε ισχύ για την προσκόμιση αρνητικού πιστοποιητικού μοριακής εξέτασης (PCR test) 72 ωρών, ενώ συνεχίζεται ο δειγματοληπτικός έλεγχος επιβατών στα αεροδρόμια.

Τα δεδομένα αξιολογούνται από τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό, και οποιεσδήποτε νεότερες εισηγήσεις πιθανόν προκύψουν, θα ανακοινωθούν”.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η παραλλαγή αυτή του κορωνοϊού να κυκλοφορεί ήδη και εκτός του βρετανικού εδάφους. Μέχρι στιγμής, εννέα κρούσματα έχουν εντοπισθεί στη Δανία και από ένα στην Ιταλία, την Ολλανδία και την Αυστραλία.

Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από τον κόσμο που βρέθηκε καθηλωμένος στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024