Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΛιάπης: Επιθεώρηση έργων στα αεροδρόμια Ρόδου, Κάσου και Καρπάθου
Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών

Λιάπης: Επιθεώρηση έργων στα αεροδρόμια Ρόδου, Κάσου και Καρπάθου

Επιθεώρηση της λειτουργίας, αλλά και των εν εξελίξει έργων στα αεροδρόμια της Ρόδου, της Κάσου και της Καρπάθου πραγματοποίησε την Παρασκευή, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Αιγαίου κ. Αριστοτέλη Παυλίδη

Επιθεώρηση της λειτουργίας, αλλά και των εν εξελίξει έργων στα αεροδρόμια της Ρόδου, της Κάσου και της Καρπάθου πραγματοποίησε την Παρασκευή, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, συνοδευόμενος<...>από τον Υπουργό Αιγαίου κ. Αριστοτέλη Παυλίδη.

Κατά την άφιξη του στη Ρόδο, ο κ. Λιάπης επεσήμανε τη «σημασία που έχει ο εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου Διαγόρας, ενός από τα σημαντικότερα της χώρας, καθώς κάθε χρόνο υποδέχεται πάνω από 3,5 εκατομμύρια ταξιδιώτες, Έλληνες και ξένους. Το δεύτερο στάδιο της επέκτασης του αεροσταθμού με νέους χώρους (αίθουσες κινήσεως επιβατών, γραφεία κλπ εμβαδού 20.000 τ.μ. και συνολικού κόστους 43 εκατ. ευρώ), το οποίο υλοποιείται, θα διπλασιάσει τις δυνατότητες εξυπηρέτησης των επιβατών, αλλά και θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Από τις αρχές Αυγούστου και σταδιακά θα αρχίσει να παραδίδεται το έργο, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το φθινόπωρο. Παράλληλα προχωράμε στην επέκταση του χώρου στάθμευσης των αεροπλάνων προκειμένου να αυξηθεί η δυνατότητα παραμονής από 13 αεροσκάφη σήμερα, σε 17 εντός ενός έτους. Βελτιώνουμε διαρκώς το αεροδρόμιο, δημιουργούμε νέες υποδομές που αλλάζουν την εικόνα της χώρας και βοηθούν στην ανάπτυξη του τουρισμού».

Στη συνέχεια ο Υπουργός Μεταφορών επιθεώρησε τα έργα κατασκευής του νέου αεροσταθμού της Κάσου (650 τ.μ.). Ο κ. Λιάπης δήλωσε: «Οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες της ακριτικής Κάσου, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν την εξυπηρέτηση από το νέο – σύγχρονο αεροσταθμό. Η Κυβέρνηση στηρίζει εμπράκτως την περιφέρεια με μια σειρά σημαντικών έργων υποδομής τα οποία είναι σε εξέλιξη». Μετά την ολοκλήρωση του έργου, (2,9 εκατ. ευρώ), θα ξεκινήσει και η επέκταση του δαπέδου στάθμευσης των αεροσκαφών, ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Στην Κάρπαθο είναι σε εξέλιξη η επέκταση του αεροσταθμού (αίθουσες αφίξεων – αναχωρήσεων, εμβαδού 7.000 τ.μ.), η κατασκευή νέου πύργου ελέγχου, αλλά και βοηθητικών εγκαταστάσεων. Ο κ. Λιάπης τόνισε ότι «τα έργα, ύψους 24 εκατ. ευρώ, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον επόμενο Ιούνιο, ενώ μέσα στο έτος θα εκπονηθεί η μελέτη για την επέκταση του δαπέδου στάθμευσης των αεροσκαφών, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα περισσότερων πτήσεων στο νησί, να καταστεί δυνατή η παραμονή περισσοτέρων αεροπλάνων στο αεροδρόμιο και να δοθεί μια σημαντική τουριστική ώθηση στην Κάρπαθο».

«Η καλύτερη δυνατή αεροπορική πρόσβαση στα Δωδεκάνησα είναι καθοριστική για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των συμπολιτών μας, αλλά και την οικονομική άνθηση περιοχών που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ένα διογκούμενο τουριστικό κύμα. Περισσότερες αφίξεις από το εξωτερικό και γι` αυτό οφείλουμε να προσαρμόζουμε τις υποδομές μας όχι μόνο στα υφιστάμενα δεδομένα, αλλά και στις αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται σταδιακά. Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών έχει χαράξει και εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης των αεροδρομίων με μεγάλες επενδύσεις ενός δισεκατομμυρίου ευρώ σε όλη την Ελλάδα με έμφαση στην περιφέρεια. Διότι για μας η περιφερική ανάπτυξη είναι έργα που γίνονται πράξη και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών». Ανέφερε ο κ. Λιάπης, ολοκληρώνοντας την επιθεώρηση των έργων στα τρία αεροδρόμια.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
21/06/2024
20/06/2024
19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024