Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΔημιουργείται Εθνική Εποπτική Αρχή Αεροναυτιλίας
Μιχάλης Λιάπης

Δημιουργείται Εθνική Εποπτική Αρχή Αεροναυτιλίας

Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει την οργάνωση, λειτουργία και στελέχωση ανεξάρτητης Εθνικής Εποπτικής Αρχής Αεροναυτιλίας, υπέγραψε ο Yπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης. Το νέο Π.Δ, το οποίο βασίστηκε σε ειδική μελέτη που εκπονήθηκε από…

Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει την οργάνωση, λειτουργία και στελέχωση ανεξάρτητης Εθνικής Εποπτικής Αρχής Αεροναυτιλίας<...>, υπέγραψε ο Yπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης.

Το νέο Π.Δ, το οποίο βασίστηκε σε ειδική μελέτη που εκπονήθηκε από το EUROCONTRΟL, προβλέπει την ίδρυση ανεξάρτητης Εθνικής Εποπτικής Αρχής, στα καθήκοντα της οποίας υπάγεται η εποπτεία, ο έλεγχος και η πιστοποίηση των Υπηρεσιών Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, Πλοήγησης και Επιτήρησης των Υπηρεσιών Μετεωρολογίας που προορίζονται για την Αεροναυτιλία και των Υπηρεσιών Αεροναυτικών Πληροφοριών. Τα παραπάνω υλοποιούνται σύμφωνα με τις Οδηγίες και τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ για την υλοποίηση του σχεδιασμού του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού.

Η Εθνική Εποπτική Αρχή Αεροναυτιλίας θα είναι ανεξάρτητη, όπως προβλέπεται στο άρθρο 2 του ΠΔ προκειμένου να ασκεί τα καθήκοντά της κατά τρόπο διαφανή και αμερόληπτο.

Για τη ίδρυση της ανεξάρτητης αρχής, συστήνεται από τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών πενταμελής συντονιστική επιτροπή από υπαλλήλους της ΥΠΑ και της ΕΜΥ με αντικείμενο τα θέματα εσωτερικής λειτουργίας της νέας Αρχής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024