Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕγκρίθηκε η εξαγορά της Olympic Catering από το Everest

Εγκρίθηκε η εξαγορά της Olympic Catering από το Everest

Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις και εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της Ολυμπιακής Αεροπορίας η προσφορά για την εξαγορά του 58% της Olympic Catering, από τον όμιλο εταιριών Everest. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση […]

Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις και εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της Ολυμπιακής Αεροπορίας η προσφορά για την εξαγορά του 58% της Olympic Catering<.>, από τον όμιλο<...> εταιριών Everest<.>.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας Everest Α.Ε. το 40% θα εξαγορασθεί από την ίδια την εταιρία, ενώ το 18% από δύο υψηλόβαθμα στελέχη του Ομίλου. Η παραπάνω απόφαση του Δ.Σ. της Ολυμπιακής Αεροπορίας τελεί υπό την έγκριση της Γ.Σ. των μετόχων της και του αρμόδιου Υπουργού.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου εταιριών Εverest κ. Λ. Φρέρης δήλωσε ότι ‘είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, διότι αφενός η Olympic Catering παραμένει μια ελληνική εταιρία και αφετέρου ο Όμιλος Εverest γίνεται πλέον μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες στο χώρο της μαζικής εστίασης, ενισχύοντας την ηγετική της θέση στην αγορά. Η πρόκληση για μας πια είναι να διατηρήσουμε την ποιοτική υπεροχή, που μας διακρίνει σε όλες μας τις δραστηριότητες και λειτουργίες μέχρι σήμερα και την αποτελεσματική ανταπόκριση στις διατροφικές ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.

Τέλος, θα πρέπει να τονίσω ότι πρώτο μας μέλημα αποτελεί η διαφύλαξη της ουσιαστικής συνεργασίας μας με όλους τους εργαζομένους της Olympic Catering, ενώ πεποίθησή μας είναι ότι με την οργανωτική δομή που διαθέτουμε και τη στρατηγική, που προτιθέμεθα να εφαρμόσουμε, θα επιτύχουμε να επιστρέψει σύντομα η Olympic Catering στην κερδοφορία”.

Όπως τονίζουν δημοσιεύματα η προβλεπόμενη τιμή της συμφωνίας είναι τέσσερα ευρώ ανά μετοχή, όσο έκλεισε και σήμερα η μετοχή της Olympic Catering στο ΧΑΑ. Με την συμφωνία ο αγοραστής δεσμεύεται να εφαρμόσει της ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να χρηματοδοτήσει το συνολικό κόστος του προγράμματος εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων που παραχωρήθηκε το έτος 1999. Στο κόστος αυτό θα συμμετέχει και η Ολυμπιακή Αεροπορία κατά τα έτη 2003 και 2004 με ποσοστό 20%.

Με την ίδια συμφωνία ο Ομιλος Εverest δεσμεύεται να μην απολύσει και να μην θέσει σε διαθεσιμότητα κανέναν εργαζόμενο για διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών από την υπογραφή της συμφωνίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024