Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΟι Βρετανοί λένε “όχι” στα κινητά τηλέφωνα μέσα στα αεροπλάνα
Σφοδρό ρεύμα εναντίωσης, μετά από απόφαση της Ryanair που επιτρέπει δοκιμαστικά τη χρήση

Οι Βρετανοί λένε “όχι” στα κινητά τηλέφωνα μέσα στα αεροπλάνα

Μετά την ανακοίνωση και τη δοκιμαστική περίοδο για χρήση των κινητών τηλεφώνων μέσα στα αεροπλάνα κατά τη διάρκεια της πτήσης της αεροπορικής εταιρείας Ryanair, το ηλεκτρονικό τουριστικό γραφείο www.directholidaybookings.co.uk της […]

Μετά την ανακοίνωση και τη δοκιμαστική περίοδο για χρήση των κινητών τηλεφώνων μέσα στα αεροπλάνα κατά τη διάρκεια της πτήσης της<…> αεροπορικής εταιρείας Ryanair, το ηλεκτρονικό τουριστικό γραφείο www.directholidaybookings.co.uk της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι κατακλείστηκε από e-mail Βρετανών, που δήλωναν ότι είναι αντίθετοι με αυτή την κίνηση.

Ο κ. Andrew Gibson, διευθύνων σύμβουλος της DirectHolidayBookings.co.uk, δήλωσε: “Με το που άκουσα ότι η αεροπορική εταιρεία Ryanair ξεκινά δοκιμαστική περίοδο όπου θα επιτρέπεται η χρήση κινητών τηλεφώνων μέσα στα αεροπλάνα, ήξερα ότι θα δημιουργηθεί θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ των επιβατών. Αυτό όμως που δεν είχα προβλέψει ήταν ότι θα δημιουργείτο σφοδρό ρεύμα εναντίων της απόφασης. Αυτό μας οδήγησε να αιτηθούμε προς την Downing Street να προσπαθήσει να αποτρέψει το γεγονός αυτό από το να γίνει κοινή πρακτική στην αεροπορική επιβατική βιομηχανία. Η αντίδραση του κόσμου είναι ότι το τελευταίο πράγμα που θέλουν όταν πετούν είναι να ακούν άλλους επιβάτες να φωνάζουν στα κινητά τους, όπως επίσης και τα ενοχλητικά κτυπήματα των τηλεφώνων. Επίσης, τους χρήστες του κόμβου μας τους απασχολούν και θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του αεροσκάφους από το σήμα των κινητών”.

Οι ερωτήσεις είχαν σταλεί στους χρήστες λίγες μέρες μετά την αναγκαστική προσγείωση ενός αεροπλάνου της Quantas, που βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση από την παρέμβαση στα συστήματά του από ένα φορητό υπολογιστή, όπου άνοιξε το ασύρματο σύστημα και το Bluetooth ενός επιβάτη.

Η ελβετική εταιρεία OnAir και η βρετανική Aeromobile έχουν ήδη κάνει προσοδοφόρες συμφωνίες με τις αεροπορικές εταιρείες Ryanair και Emirates αντίστοιχα. Και άλλες αεροπορικές, όπως οι Quantas, BMI και Air France πρόκειται να ακολουθήσουν.

“Από την άλλη πλευρά, οι αεροπορικές εταιρείες θα λαμβάνουν από το κόστος της κλήσης περίπου 2 λίρες Αγγλίας το λεπτό”, αναφέρει ο κ. Gibson. Και συνεχίζει: “Φαίνεται ότι και άλλες εταιρείες πρόκειται να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ryanair και της Emirates, όμως για κάποιον που ταξιδεύει για διακοπές ή για επαγγελματικούς λόγους είναι σημαντική η ησυχία μέσα στο αεροπλάνο. Πιστεύω ότι αυτός είναι ακόμα ένας τρόπος για τις αεροπορικές εταιρείες για να έχουν έσοδα. Όλοι ξέρουμε πόσο ενοχλητικό είναι να ακούμε τους ανθρώπους να μιλούν στα κινητά τους μέσα στα εστιατόρια ή στα μέσα μεταφοράς. Είναι σημαντικό να το σταματήσουμε από τα αεροπλάνα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024