Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑπεργία των πιλότων καθηλώνει τα αεροπλάνα της Air France

Απεργία των πιλότων καθηλώνει τα αεροπλάνα της Air France

H τετραήμερη απεργία των πιλότων της Air France, που ξεκίνησε το Σάββατο και αφορά διαμάχες για τους μισθούς τους, καθήλωσε στο Παρίσι περισσότερα τα μισά αεροπλάνα της εταιρίας. Η διαμάχη […]

H τετραήμερη απεργία των πιλότων της Air France<.>, που ξεκίνησε το Σάββατο και αφορά διαμάχες για τους μισθούς τους, καθήλωσε<...> στο Παρίσι περισσότερα τα μισά αεροπλάνα της εταιρίας. Η διαμάχη για τους μισθούς των πιλότων απειλεί τα κυβερνητικά σχέδια ιδιωτικοποίησης της αεροπορικής εταιρίας τον επόμενο χρόνο.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου περίπου οι μισές πτήσεις από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle, και το 68% των πτήσεων από το Orly, έμειναν καθηλωμένες στο έδαφος.

Συνολικά, η Air France ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί το 62% των μακρινών της πτήσεων, 60% των μεσαίων, κυρίως στην Ευρώπη και 70% των κοντινών. Όμως μόνο το 52% των μεσαίων πτήσεων έγιναν χθες. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για οποιεσδήποτε επαφές μεταξύ των έξι οργανώσεων πιλότων, που ζητούν μισθολογικές αυξήσεις 10-12% έπειτα από επτά τοις εκατό αύξηση πέρσι, και της διοίκησης της Air France.

Κατά το οικονομικό έτος 2001/2002, που έληξε το Μάρτιο, η Air France ήταν η μοναδική μεγάλη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία που ανέφερε κέρδη, τα οποία έφθασαν τα 153 εκατ. ευρώ. Την Τετάρτη, η αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε ότι είχε καλύτερα από το αναμενόμενο καθαρά κέρδη 159 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο, έως τον Ιούνιο.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023
18/09/2023
15/09/2023