Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑπόλυση ιπτάμενων συνοδών-φροντιστών για προπηλακισμό αεροσυνοδού

Απόλυση ιπτάμενων συνοδών-φροντιστών για προπηλακισμό αεροσυνοδού

Με έξι συγχωνεύσεις δρομολογίων θα κυλήσει το σημερινό πρόγραμμα πτήσεων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, το οποίο θα εκτελεστεί κανονικά, παρά το γεγονός ότι συνεχίζεται…

Με έξι συγχωνεύσεις δρομολογίων θα κυλήσει το σημερινό πρόγραμμα πτήσεων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, το οποίο θα εκτελεστεί κανονικά, παρά<...> το γεγονός ότι συνεχίζεται και σήμερα η απεργία των ιπταμένων συνοδών-φροντιστών.

Συγκεκριμένα, συγχωνεύονται οι πτήσεις 145 με την 147 Αθήνα- Βρυξέλλες- Αθήνα, η 329 με την 337 Αθήνα – Λάρνακα – Αθήνα, η 115 με την 117 Αθήνα – Τίρανα – Αθήνα, η 506 με την 510 και η 514 με την 518 Αθήνα – Ηράκλειο -Αθήνα, καθώς και η 570 με την 572 Αθήνα – Μυτιλήνη – Αθήνα. Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρία, σήμερα θα εκτελεστούν κανονικά και οι 110 προγραμματισμένες πτήσεις του Ομίλου από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Δυστυχώς τα ‘παρατράγουδα’ δεν έλειψαν από την απεργία των συνοδών φροντιστών που επισημαίνουμε ότι έχει κριθεί παράνομη από το Πρωτοδικείο στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της εταιρίας. Δύο από τους απεργούς ο Γιώργος Ξανθόπουλος και ο Δημήτρης Δημητρίου προπηλάκισαν τη συνάδελφό τους Βασιλική Κόρδη, επειδή δέχθηκε να συμμετάσχει στο πλήρωμα του αεροσκάφους της Ολυμπιακής Αεροπορίας που εκτελούσε την πτήση Αθήνα-Τορόντο. Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά η έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου απολύσεων της Ολυμπιακής να αποφασίσει την απόλυση τους.

Οι Ξανθόπουλος και Δημητρίου, φορώντας τις στολές της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν ως επιβάτες στο ίδιο αεροσκάφος για να επιστρέψουν στην Αθήνα. Όταν είδαν την συνάδελφο τους στο αεροδρόμιο του Τορόντο της είπαν πως δεν έπρεπε να δουλεύει εξαιτίας της απεργίας και την προπηλάκισαν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024