Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕκτέλεσε και τη τελευταία του πτήση το Concorde

Εκτέλεσε και τη τελευταία του πτήση το Concorde

Το Concorde, το αεροπλάνο που υπήρξε η ναυαρχίδα της British Airways επί 27 έτη, προσγειώθηκε για τελευταία φορά στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα όπου χίλιοι περίπου […]

Το Concorde, το αεροπλάνο που υπήρξε η ναυαρχίδα της British Airways επί 27 έτη, προσγειώθηκε για τελευταία<...> φορά στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα όπου χίλιοι περίπου θαυμαστές είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τις τελευταίες πτήσεις.

Το τελευταίο Concorde που προσγειώθηκε ήταν η πτήση BA002 από τη Νέα Υόρκη με επιβάτες προσωπικότητες και επιχειρηματίες που όλοι ήταν προσκεκλημένοι και είχαν την εμπειρία των ταξιδιών με Concorde. Δυο άλλα Concorde είχαν προσγειωθεί στο Heathrow λίγα λεπτά νωρίτερα. Το ένα από τα δυο αεροσκάφη προερχόταν από το Εδιμβούργο, και είχε ως επιβάτες υπαλλήλους της ΒΑ που είχαν εργαστεί στο Concorde αφότου τέθηκε σε υπηρεσία στις 21 Ιουνίου του 1976.

Το άλλο που μετέφερε εργαζόμενους της ΒΑ και προσκεκλημένους είχε κάνει μια σύντομη πτήση πάνω από τον κόλπο της Γκασκόιν. Τα τρία αεροσκάφη ακινητοποιήθηκαν μερικές δεκάδες μέτρα το ένα από το άλλο στην πίστα και έτσι οι περίπου χίλιοι άνθρωποι που τα περίμεναν εκεί μπόρεσαν να τα περιεργαστούν και να τα θαυμάσουν.

Ο λόρδος Μάρσαλ, πρόεδρος της British Airways, που έδωσε δεξίωση στους επιβάτες της τελευταίας πτήσης από τη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι “το Concorde είναι ένα υπέροχο αεροσκάφος και η τελευταία του πτήση μας δημιουργεί ανάμικτα συναισθήματα. Νιώθουμε υπερήφανοι για τα επιτεύγματά του και παράλληλα λυπούμαστε που πρέπει να το αποχωριστούμε. Η γοητεία του Concorde μαγνήτισε εκατομμύρια πιστούς οπαδούς του, που απήλαυσαν στη διάρκεια των ετών αυτών τον μοναδικό συνδυασμό ταχύτητας, χάρης και ομορφιάς. Η απόφαση να αποσυρθεί υπήρξε δύσκολη, αλλά είναι η σωστή απόφαση τη σωστή χρονική στιγμή. Το Concorde θα αποτελεί πάντοτε αναπόσπαστο κομμάτι της British Airways και θα διατηρεί ξεχωριστή θέση στην καρδιά του προσωπικού μας και των πιστών του οπαδών σε ολόκληρο τον κόσμο”.

Την επόμενη εβδομάδα, η British Airways πρόκειται να ανακοινώσει πού θα εκτίθενται τα 7 Concorde που αποσύρονται.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024