Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕκτός της συμμαχίας Qualiflyer η Swissair

Εκτός της συμμαχίας Qualiflyer η Swissair

Η Swissair πρόκειται να εγκαταλείψει την συμμαχία Qualiflyer, λόγω της συνεργασίας της με την Oneworld, της οποίας κύρια μέλη είναι η British Airways και η American Airlines. Επίσης, θα προχωρήσει […]

Η Swissair<.> πρόκειται να εγκαταλείψει την συμμαχία Qualiflyer, λόγω της συνεργασίας της με την Oneworld<...>, της οποίας κύρια μέλη είναι η British Airways και η American Airlines. Επίσης, θα προχωρήσει σε νέες συνεργασίες με νέα άτομα, μετά από την παραίτηση του γενικού διευθυντή της ιδιοκτήτριας εταιρίας SairGroup, κ. Philippe Bruggisser.

Ο κ. Bruggisser, παραιτήθηκε μετά από την άρνηση της SAir να χρηματοδοτήσει την ζημιογόνα εταιρία-μέλος της Qualiflyer, Sabena, της οποίας ιδιοκτήτρια είναι η Swissair κατά 49,5%. Ο κ. Bruggisser είχε επενδύσει στη Sabena ανεπιτυχώς, όπως επίσης και σε μερικές μικρότερες εταιρίες, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο. Η SΑir διέψευσε τις φήμες για την επιθυμία της να αποκτήσει το 85% της Sabena – κάτι που επιθυμούσε να κάνει ο κ. Bruggisser.

H Swissair πρόκειται να προχωρήσει σε κάποια σχέδια επέκτασης, έχοντας όμως γίνει μέλος μιας δυνατής συμμαχίας, διότι εξαρτάται πολύ από την εσωτερική αγορά εφτά εκατομμυρίων ατόμων, ενώ αντιμετωπίζει και ένα εμπόδιο, την μη συμμετοχή της Ελβετίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκπρόσωπος της Sabena δήλωσε ότι οι συμμαχίες δεν είναι η κύρια προτεραιότητα που βάζει η εταιρία, γιατί αντιμετωπίζει πολύ σοβαρότερα προβλήματα, κυρίως οικονομικά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024