Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕπιτυχής η πρώτη δοκιμή των Concorde

Επιτυχής η πρώτη δοκιμή των Concorde

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις των Concorde έπειτα από 14 μήνες ακινησίας λόγω της συντριβής ενός αεροσκάφους Condorde της Air France στις 25 Ιουλίου 2000 που στοίχισε τη […]

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις των Concorde<.> έπειτα από<...> 14 μήνες ακινησίας λόγω της συντριβής ενός αεροσκάφους Condorde της Air France στις 25 Ιουλίου 2000 που στοίχισε τη ζωή 113 ανθρώπων.

Η British Airways πραγματοποίησε χωρίς προβλήματα υπερατλαντική πτήση από το αεροδρόμιο του Heathrow στο Λονδίνο, στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης με ένα από τα 7 Concorde του στόλου της και επιβάτες 92 μηχανικούς.

Το αεροσκάφος, που πραγματοποίησε την πρώτη του υπερατλαντική δοκιμαστική πτήση μετά τις τροποποιήσεις ασφαλείας που πραγματοποιήθηκαν στον στόλο, απογειώθηκε από τον λονδρέζικο αερολιμένα με 40 λεπτά καθυστέρηση λόγω ομίχλης, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της British Airways.

Δοκιμαστική πτήση σε υπερατλαντικό ταξίδι Παρίσι-Νέα Υόρκη θα κάνει και το γαλλικό Condorde στις 29 Οκτωβρίου, όπως ανακοινώθηκε από την Air France όπου θα επιχειρηθεί προσγείωση με τους τρεις από τους τέσσερις κινητήρες του Condorde.

Το γαλλικό αεροσκάφος πέταξε την περασμένη Παρασκευή για περίπου δυόμισι ώρες με ταχύτητα μικρότερη της υπερηχητικής και μόνο για λίγα λεπτά πάνω από τον Ατλαντικό ανέπτυξε υπερηχητική ταχύτητα. Το αεροπλάνο μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα διπλάσια από την ταχύτητα του ήχου και με την ταχύτητα αυτή ταξιδεύει κανονικά, αλλά το πλήρωμα του δεν επιχείρησε να την αναπτύξει.

Σκοπός της δοκιμαστικής πτήσης ήταν να ελεγχθεί η ικανότητα του αεροπλάνου, με τις νέες δεξαμενές καυσίμων, τα νέα ελαστικά Michelene και μετά τις νέες τεχνικές τροποποιήσεις τις οποίες υπέστη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024