Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΤο καινούργιο σπίτι των 7 Concorde της British Airways

Το καινούργιο σπίτι των 7 Concorde της British Airways

Η British Airways ανακοίνωσε τα μουσεία και τα αεροδρόμια που θα στεγάζουν από εδώ και στο εξής τα 7 Concorde που αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου. […]

Η British Airways ανακοίνωσε τα μουσεία και τα αεροδρόμια που θα στεγάζουν από εδώ και στο εξής τα<...> 7 Concorde που αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου. Οι θαυμαστές του “θρύλου των αιθέρων” μπορούν πλέον να τον επισκέπτονται στα εξής σημεία:

  • τις εγκαταστάσεις της Airbus, στο Μπρίστολ
  • το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ
  • το Museum of Flight, κοντά στο Εδιμβούργο
  • το αεροδρόμιο Heathrow
  • το Museum of Flight, στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών
  • το Intrepid Sea, Air and Space Museum της Νέας Υόρκης
  • το αεροδρόμιο Grantley Adams στο Μπριτζτάουν των Μπαρμπέιντος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της British Airways Rod Eddington δήλωσε: “Καταλήξαμε στην τελική μας επιλογή λαμβάνοντας υπόψη τη δυνατότητα του κάθε χώρου να εκθέσει το Concorde με τον αρτιότερο τρόπο, τη γεωγραφική του θέση και την ευκολία πρόσβασης για το κοινό. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τα επιλεγέντα σημεία για να διασφαλίσουμε ότι τα Concorde θα εκτίθενται όπως ακριβώς τους αξίζει. Δυστυχώς, η Airbus μας ανακοίνωσε ότι από τεχνικής και οικονομικής απόψεως είναι αδύνατον να διατηρήσουμε έστω και ένα από τα Concorde μας σε λειτουργία για λόγους επιδείξεων. Τουλάχιστον, φροντίσαμε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση, ώστε το κοινό να το θαυμάζει όσο συχνά θέλει”.

Η British Airways ανακοίνωσε επίσης ότι την 1η Δεκεμβρίου θα διενεργηθεί δημοπρασία με αντικείμενα που συνδέονται με την ιστορία του Concorde, όπως οι μετρητές Μαχ, καθίσματα πιλότων και επιβατών και η θρυλική “γαμψή μύτη” τους. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο Olympia Exhibition Centre στο Κένσιγκτον και τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Οι πρώτες 500.000 λίρες Αγγλίας θα δοθούν στον οργανισμό “Get Kids Going!” που βοηθά παιδιά με ειδικές ανάγκες να ασχολούνται με τα σπορ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024