Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΚανονικά εκτελούνται οι πτήσεις σήμερα αλλά με νοικιασμένα πληρώματα

Κανονικά εκτελούνται οι πτήσεις σήμερα αλλά με νοικιασμένα πληρώματα

Και οι 108 πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας θα διεξαχθούν σήμερα κανονικά με μοναδική εξαίρεση τρεις προορισμούς όπου θα υπάρξουν συγχωνεύσεις. Συγκεκριμένα, συγχωνεύονται….

Και οι 108 πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας θα διεξαχθούν σήμερα κανονικά με μοναδική εξαίρεση τρεις προορισμούς<...> όπου θα υπάρξουν συγχωνεύσεις. Συγκεκριμένα, συγχωνεύονται οι πτήσεις 902 και 904 Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, 504 και 506 Αθήνα – Ηράκλειο – Αθήνα και η 181 με την 191 Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Ντίσελντορφ – Στουτγάρδη – Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

Παράλληλα βέβαια, οι απεργίες με τη μορφή 48ωρων κινητοποιήσεων των συνοδών-φροντιστών συνεχίζονται κανονικά μέχρι και την Παρασκευή , παρά το γεγονός ότι έχουν κηρυχθεί παράνομες από το δικαστήριο. Επίσης, από ότι φαίνεται υπάρχει αδιέξοδο σε ό,τι αφορά τις σχέσεις των ιπταμένων συνοδών-φροντιστών με τη διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, οι οποίες βρίσκονται σε οριακό σημείο.

Η διοίκηση της Ολυμπιακής κατάφερε πάντως μέσα από τις θυγατρικές εταιρίες, την Ολυμπιακή Αεροπλοΐα και τις Μακεδονικές Αερογραμμές, είτε ενοικίαση ξένων πληρωμάτων, είτε προσλαμβάνοντας εποχιακό προσωπικό, να εξασφαλίσει τα πληρώματα που απαιτούνται για να εξυπηρετήσει τις πτήσεις της εσωτερικού και εξωτερικού.

Από την άλλη πλευρά, το Σωματείο των Χειριστών απευθύνει έκκληση προς το υπουργείο Μεταφορών για την επίσπευση της λειτουργίας των Ολυμπιακών Αερογραμμών, που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Δεκεμβρίου. Όπως υποστηρίζει η ΕΧΠΑ, η οποιαδήποτε καθυστέρηση στη λειτουργία και η μη έντονη δραστηριοποίηση του νέου φορέα εν όψει μάλιστα και των εορτών των Χριστουγέννων, προσφέρει “γη και ύδωρ” στους ανταγωνιστές της, οι οποίοι καραδοκούν για ένα “στραβοπάτημα”, ώστε να κερδίσουν έδαφος.

Πάντως, μακρύς και γεμάτος εμπόδια θα είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο διάδρομος “απογείωσης” των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Στελέχη της αεροπορικής αγοράς σύμφωνα με δημοσιεύματα εκτιμούν ότι τα αεροσκάφη νέας εταιρίας είναι δύσκολο να απογειωθούν πριν από τις αρχές του νέου έτους, καθώς παραμένουν ανοιχτά πάρα πολλά θέματα.

Τα ίδια δημοσιεύματα τονίζουν ότι υπάρχουν ακόμη κάποιες εκκρεμότητες με την ΙΑΤΑ, καθώς μεταξύ άλλων δεν έχει ξεκαθαριστεί η διαδικασία με την οποία η “Ολυμπιακές Αερογραμμές” θα πάρει τους κωδικούς πτήσης του σημερινού αερομεταφορέα. Το πρόβλημα εστιάζεται στη Νέα Υόρκη και στο ότι η Ελλάδα δεν έχει ενταχθεί ακόμη στην πρώτη κατηγορία από πλευράς ασφαλείας, με αποτέλεσμα να μην είναι βέβαιο ότι η ΝΟΑ θα πετά προς τις ΗΠΑ.

Επίσης, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρ. Βερελής μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια βελτίωσης της οικονομικής πρότασης που έχει γίνει στους ιπτάμενους συνοδούς και φροντιστές και τους παρέπεμψε στη διοίκηση της Ολυμπιακής για να συζητήσουν τα όποια άλλα αιτήματά τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024