Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΚρίσιμες διαπραγματεύσεις μεταξύ της αυστραλιανής κοινοπραξίας και του συμβούλου για την Ολυμπιακή Αεροπορία

Κρίσιμες διαπραγματεύσεις μεταξύ της αυστραλιανής κοινοπραξίας και του συμβούλου για την Ολυμπιακή Αεροπορία

Οι εκπρόσωποι της αυστραλιανής κοινοπραξίας IAS και ο σύμβουλος της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Oλυμπιακής Aεροπορίας, ΟΑ Credit Suisse First Boston έχουν αρχίσει κρίσιμες διαπραγματεύσεις, σχετικά με τις νέες […]

Οι εκπρόσωποι της αυστραλιανής κοινοπραξίας IAS<.> και ο σύμβουλος της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Oλυμπιακή<.>ς Aεροπορίας, ΟΑ<.> Credit Suisse First Boston έχουν αρχίσει κρίσιμες διαπραγματεύσεις, σχετικά<...> με τις νέες επενδύσεις στη νέα Oλυμπιακή, που συνολικά θα ξεπερνούν τα 450 εκατ. ευρώ, και με τη διασφάλιση του προσωπικού.

Για τις επαφές αυτές ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός από τους υπουργούς Οικονομίας κ. N. Xριστοδουλάκη και Mεταφορών – Eπικοινωνιών κ. X. Bερελή, όπου τονίστηκε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Integrated Airlines Solutions πραγματοποιούνται σε θετικό κλίμα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα την προηγούμενη εβδομάδα σε συνάντηση των δύο πλευρών στο Λονδίνο, οι εκπρόσωποι της IAS συζητούν την περίπτωση της εξαγοράς από μέρους τους του 51% της OA με συνιδιοκτήτη το δημόσιο που θα διατηρήσει το 49%. Παλαιότερα ζητούσαν μεγαλύτερο ποσοστό, ενώ σε αυτή την συνάντηση ανέλαβαν σημαντικές δεσμεύσεις, μεταξύ των οποίων την πραγματοποίηση άμεσων συνολικών επενδύσεων 250 εκατ. ευρώ, ενώ περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη νέα Oλυμπιακή σε δεύτερο στάδιο.

Επίσης, η αυστραλιανή κοινοπραξία παρέδωσε στον σύμβουλο την ομάδα διοίκησης της νέας εταιρείας η οποία αποτελείται από 20 άτομα, η πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από την αγορά της Αυστραλίας. Παράλληλα, δεσμεύτηκαν σε περίπου 10 – 12 ημέρες να παρουσιάσουν τις τελικές τους θέσεις σχετικά με πέντε βασικά ζητήματα στη διαδικασία εξαγοράς, που αφορούν: Στην παράδοση του νέου, αναθεωρημένου business plan που θα εφαρμόσουν στην εταιρεία μετά την εξαγορά του 51%
Την ενημέρωση για την τελική ομάδα που θα αναλάβει τη διοίκηση της νέας εταιρίας
Την κατάθεση των χρηματικών εγγυήσεων των χρημάτων για τις επενδύσεις
Την ανακοίνωση του πλήρους μετοχικού σχήματος της Kοινοπραξίας
Τις διασφαλίσεις για το προσωπικό που θα παραμείνει στη νέα OA. Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος είναι όσοι συνεχίσουν να εργάζονται και μετά την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου να έχουν τα ίδια ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Στο πλαίσιο αυτό επιβεβαιώθηκε ότι στην Kοινοπραξία συμμετέχει και η εταιρεία Brown & Root διασφαλίζοντας έτσι την εργασία των τουλάχιστον 1.800 ατόμων που απασχολούνται στην τεχνική βάση της OA.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024