Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΜεγάλη ανάπτυξη σχεδιάζει η easyJet με Boeing και Airbus

Μεγάλη ανάπτυξη σχεδιάζει η easyJet με Boeing και Airbus

Η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους easyJet ξεκίνησε συνομιλίες με την Boeing και την Airbus για την αγορά έως και 75 επιβατικών αεροσκαφών μέχρι το 2007. Η παραγγελία αφορά αεροσκάφη τύπου […]

Η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους easyJet<.> ξεκίνησε συνομιλίες με την Boeing και την Airbus για την αγορά έως και<...> 75 επιβατικών αεροσκαφών μέχρι το 2007.

Η παραγγελία αφορά αεροσκάφη τύπου Boeing 737-700 και Airbus A319 με στόχο να αναλύσει τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οικονομικά και λειτουργικά οφέλη που θα είχε από αυτά τα αεροπλάνα. Ο αριθμός των αεροσκαφών που τελικά θα αγορασθούν μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις προσφορές των κατασκευαστών. Αν τελικά η παραγγελία είναι τόσο μεγάλη θα αποτελεί ρεκόρ για αερομεταφορέα χαμηλού κόστους και θα επεκτείνει σημαντικά το στόλο της easyJet, οποίος αναμένεται να φτάσει τα 48 σκάφη μέχρι το 2004.

"Μπορεί να είναι επτά αεροσκάφη, μπορεί να είναι 175, αλλά δεν ξέρουμε προς το παρόν. Περιμένουμε τις προσφορές και θα κρίνουμε κατόπιν", διευκρίνισε στο BBC ο κ. Toby Nichol, εκπρόσωπος της εταιρίας.

Ο γενικός διευθυντής της easyJet κ. Ray Webster ανακοίνωσε ότι με δεδομένη την κατάσταση της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας, αυτή η στιγμή είναι η καλύτερη για να ικανοποιήσουμε τις μελλοντικές μας ανάγκες σε αεροπλάνα. Έχουμε ήδη δεσμευτεί να αυξάνουμε την δυναμικότητα μας σε αεροπλάνα κατά 25% κάθε χρόνο μέχρι το 2004, και πρέπει να εξασφαλίσουμε την θέση μας μετά από αυτή την ημερομηνία. Τα ακριβή ποσοστά αύξησης μας εξαρτώνται από το πρόγραμμα των αεροπορικών μας πτήσεων και την απόσυρση των πιο παλαιών αεροπλάνων μας.

Παρά τα προβλήματα που υφίστανται στον κλάδο των αερομεταφορών, ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, η easyJet κατόρθωσε να διακινήσει πέρυσι επτά εκατομμύρια επιβάτες, πολύ κοντά στην "επίδοση" της δεύτερης μεγαλύτερης βρετανικής αεροπορικής εταιρίας, της British Midland.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024