Τελευταία νέα

‘Ναυάγιο’ στους αιθέρες!

Ναυάγησαν οι συνομιλίες για πιθανή συνεργασία των αεροπορικών εταιριών KLM και British Airways. Οι δύο εταιρίες με κοινή ανακοίνωσή τους εχθές σηματοδότησαν τον τερματισμό των συνομιλιών για να προχωρήσουν σε […]

Ναυάγησαν οι συνομιλίες για πιθανή συνεργασία των αεροπορικών εταιριών KLM<.> και British Airways<.><...>. Οι δύο εταιρίες με κοινή ανακοίνωσή τους εχθές σηματοδότησαν τον τερματισμό των συνομιλιών για να προχωρήσουν σε κάποιας μορφής συμμαχία.
Ο Leo van Wijk, διευθύνων σύμβουλος της KLM και ο Rod Eddington, διευθύνων σύμβουλος της British δήλωσαν ότι «τονίσαμε όλο το διάστημα των συνομιλιών ότι δεν υπήρχαν εγγυήσεις ότι οι συζητήσεις μας θα κατέληγαν σε συμφωνία. Γνωρίζαμε ότι επρόκειτο για περίπλοκη διαδικασία, που περιλάμβανε όχι μόνο εμπορικά και οικονομικά ζητήματα, αλλά και αεροπολιτικά, νομοθετικά και άλλα θέματα. Παρόλο που σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, δεν στάθηκε ποτέ δυνατό να λύσουμε αυτά τα θέματα. Αν και οι σχέσεις των δύο εταιριών παραμένουν φιλικές, έπρεπε να αποφασίσουμε να δώσουμε ένα τέρμα σε αυτές τις διαπραγματεύσεις».
Ο Leo van Wijk διευκρίνισε ότι «κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μας με την British, η KLM συνέχισε να εστιάζει στην ανάπτυξη και στην κερδοφορία της εταιρίας. Αν και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι οι συνενώσεις στις Ευρωπαϊκές αερομεταφορές είναι αναπόφευκτες, την ίδια στιγμή είμαστε πεπεισμένοι ότι για το κοντινό μέλλον η KLM έχει λαμπρές προοπτικές και μόνη της. Βρισκόμαστε σε καλή θέση στην Ευρώπη, είμαστε οικονομικά ισχυροί, και έχουμε μία κερδοφόρα και αναπτυσσόμενη επιχείρηση. Επιπλέον, μαζί με την Northwest Airlines έχουμε μία από τις πιο αναπτυγμένες υπερατλαντικές συμμαχίες».
ο Rod Eddington με τη σειρά του πρόσθεσε «στο μεταξύ θα συνεχίσουμε να κάνουμε βήματα προς την βελτίωση της αποδοτικότητας της εταιρίας μέσα από τον στόλο μας και την στρατηγική δικτύωσης, μέσα από την συνεχή αναβάθμιση του προϊόντος μας και με την ανάπτυξη συνεργασιών με καθιερωμένες συμμαχίες και προνομιακούς συνεταίρους».
Ο Lord Marshall, πρόεδρος της British Airways, ανέφερε ότι «η British Airways εξακολουθεί να πιστεύει στην ανάγκη ύπαρξης Ευρωπαϊκών συνενώσεων αεροπορικών εταιριών. Η Ευρώπη είναι η ‘αυλή’ μας. Ανέκαθεν είχαμε ηγετικό ρόλο σε αυτή την αγορά και θα συνεχίσουμε να αναζητάμε ευκαιρίες να ενδυναμώσουμε τη θέση μας στην Ευρωπαϊκή αγορά».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024