Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠερικοπές πτήσεων και προσωπικού αποφασίζει η KLM

Περικοπές πτήσεων και προσωπικού αποφασίζει η KLM

Η Ολλανδική αεροπορική εταιρία KLM Royal Dutch Airlines NV δεν κατάφερε να αποφύγει το πλήγμα από το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ. Η ολλανδική εταιρία προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση […]

Η Ολλανδική αεροπορική εταιρία KLM<.> Royal Dutch Airlines NV δεν κατάφερε να αποφύγει το πλήγμα από το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ<...>. Η ολλανδική εταιρία προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση που μαστίζει αυτή την περίοδο τις αερομεταφορές αποφάσισε τη μείωση του δυναμικού των θέσεών της κατά 15% και την απόλυση 2.500 εργαζομένων ή του 9% του συνολικού εργατικού δυναμικού της.

Τον μήνα Σεπτέμβριο η κίνηση των επιβατών σημείωσε μείωση σε ποσοστό 8% με αποτέλεσμα η KLM με χθεσινή ανακοίνωσή της, να αποφασίσει τη μείωση του δυναμικού θέσεών της από 28ης Οκτωβρίου χρησιμοποιώντας μικρότερα αεροσκάφη και αραιώνοντας τη συχνότητα πτήσεών της.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η εταιρία ζητά από τους εργαζομένους να αποδεχθούν μείωση των αποδοχών τους ενώ θα μειώσει τις ώρες εργασίας, εβδομαδιαία, 12.000 υπαλλήλων της.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της KLM έπεσε κατά 31% μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και για τις άλλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες, που από την 11η Σεπτεμβρίου έως σήμερα έχουν χάσει σχεδόν το ένα τέταρτο της χρηματιστηριακής τους αξίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024