Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΤις μισές της πτήσεις θα πραγματοποιήσει η Swissair σήμερα

Τις μισές της πτήσεις θα πραγματοποιήσει η Swissair σήμερα

Σύμφωνα με το τελευταίο δημοσίευμα της ελβετικής αεροπορικής εταιρίας, η Swissair σήμερα θα πραγματοποιήσει τα μισά από τα δρομολόγια της, παρόλα τα χθεσινά συμβάντα. Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά την […]

Σύμφωνα με το τελευταίο δημοσίευμα της ελβετικής αεροπορικής εταιρίας, η Swissair<.> σήμερα θα πραγματοποιήσει τα μισά από τα δρομολόγια της<...>, παρόλα τα χθεσινά συμβάντα.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά την οικονομική βοήθεια που έδωσε η ελβετική κυβέρνηση στην αεροπορική εταιρία ύψους 450 εκατ. ελβετικών Φράγκων, με στόχο να πραγματοποιηθούν πτήσεις μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου. Την πρώτη μέρα θα γίνουν περίπου το 50% των πτήσεων, ενώ υπολογίζεται το ποσοστό αυτό να αυξηθεί σταδιακά.

Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών η εταιρία έχει ενεργοποιήσει διάφορες τηλεφωνικές γραμμές που δίνουν πληροφορίες, ενώ ο κόμβος της στο Internet παρουσιάζει μόνο ορισμένες πληροφοριακές σελίδες.

Η Swissair με ανακοίνωση της ενημερώνει ότι τα προβλήματα της μητρικής εταιρίας δεν επηρεάζουν τις θυγατρικές της, ορισμένες από τις οποίες παρουσιάζουν θετικούς ισολογισμούς.

Εν τω μεταξύ η μετοχή της Swissair σημείωσε κατακόρυφη πτώση της τάξεως του 97% στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης, επηρεασμένη από το γεγονός ότι τα αεροσκάφη του υπό πτώχευση ελβετικού αερομεταφορέα παρέμειναν καθηλωμένα στο έδαφος.

Αυτές τις μέρες, περίπου 4.000 επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν στο αεροδρόμιο Κλότεν της Ζυρίχης, κύριο αεροδρόμιο της Swissair, αναμένοντας την πτήση τους, ενώ η εταιρία δεν κατέβαλε καμιά αποζημίωση στους επιβάτες της. Υπενθυμίζεται ότι 76 αεροσκάφη της αεροπορικής εταιρίας καθηλώθηκαν στο έδαφος, όταν βρέθηκε σε αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών καυσίμων.

Ακόμα, σύμφωνα με δημοσιεύσεις του τύπου, η Swissair αποφάσισε να περικόψει 3.000 θέσεις εργασίας και να μειώσει κατά 25% το στόλο μεγάλων αποστάσεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024